Вдъхновяващо: Фенове на гранд от Серия А помагат на Левски


Вдъхновяващо: Фенове на гранд от Серия А помагат на Левски
Снимка: БГНЕС

2155 0

В Нидерландия обърнаха малко повече внимание на ситуацията с българския Левски и премеждията, през които минава. Изданието "In de Hakken" (което организира посещения на футболни дербита) коментира и фактът, че феновете на гранд от Серия А също са помогнали на "сините".

"Клубът преживява криза далеч по-рано от събратята си в Нидерландия и Белгия. Без пандемия, без война. В нощта между събота и неделя обаче привържениците му подпалиха София (зарята в чест на 106-годишнината). Те излязоха да пеят заедно. Събра ги любовта към Левски. При това тя е много дълбока. По време на последното дерби бяха събрани 500 000 лева, но целта е да се съберат още 1,5 милиона до края на сезона, за да се покриват заплатите на играчите и дълговете" - въвежда в темата изданието.

"Клубът има сериозни приходи от "виртуални билети". Стадионът бе разпродаден и без да има мач. Парите се набират и чрез дарения. Привържениците на Лацио, които са в близки отношения с тези на "сините", също дариха. Всичко обаче бе забравено миналия уикенд, Левски стана на 106 години и това бе важното. Легендата Наско Сираков иска акциите и има пълната подкрепа от страна на привържениците. "Левски е основан от патриоти! Затова трябва да го запазим", казват те" - пишат от "In de Hakken".

Междувременно, стана ясно, че aкциите на Левски могат да струват на Наско Сираков 5 стотинки или... над 1 млн. лева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички