Васил Божков ексклузивно: Тези, които плачат в Левски, трябваше да мислят навремето


Васил Божков ексклузивно: Тези, които плачат в Левски, трябваше да мислят навремето
Снимка: Личен архив

14970 0

Публичните изяви на бившия собственик на Левски - Васил Божков, станаха изключителна рядкост в последно време. Бизнесменът обаче коментира една от най-дискутираните теми в "сините" среди, а именно - проблемите със задълженията към НАП.

Името на Божков бе замесено в основата на провала в преговорите за нов собственик на родния гранд. Той от своя страна сподели, че не отговаря за търсените от Националната агенция по приходите задължения.

"Още преди съм казвал, че няма да търся пари от ПФК Левски. Не съм участвал в преговори със "Sport Republic". Ако НАП е търсила нещо от Левски от името на запорираните дружества, то това не идва от мен. Тези, които най-много плачат в момента, трябваше да мислят повече навремето", категоричен бе Божков пред "Капитал".

Позицията на НАП

„Издаденото през 2019 г. разрешение за разсрочване на публичните задължения на клуба не е в сила, тъй като не са изпълнени условията по същото, а именно - формирани са нови задължения и не са внесени изцяло дължимите вноски съгласно утвърдения погасителен план. Към момента ПФК "Левски" АД няма действащо разрешение за разсрочване/отсрочване на публичните му задължения. Сметките на ПФК "Левски" АД са запорирани от НАП, като постъпващите суми се разпределят за погасяване на задълженията му. Проведени са няколко срещи с ръководството на клуба, на които са обсъдени възможностите на дружеството да заплати дълга си“, коментираха от агенцията пред изданието. Лицето Драган Шолак от своя страна използва удобния момент да обясни защо точно сделката със "сините" пропадна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички