Член на НС на Левски: Ако отговоря за г-н Божков, ще отиде в заглавията


Член на НС на Левски: Ако отговоря за г-н Божков, ще отиде в заглавията
Снимка: Ilian Telkedzhiev LAP.bg

4463 0

Членът на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев говори пред медиите след края на Общото събрание на акционерите на "сините". Той коментира проблемите пред клуба, дълговете към Васил Божков, както и задълженията към държавата.

"Обсъждаха се много от проблемите и предизвикателствата пред клуба. Честно и откровено бяха казани нещата. Въпросът е какви действия ще предприемем. Към момента няма детайлен план как да излезем от тази ситуация. Ние трябва да направим, разбира се, с участието на изпълнителния директор и УС. Предизвикателствата остават. Днес честно казахме какво е състоянието и трябва да вземем решения как ще действаме занапред" - започна Ганев.

Левски и дълговете към Васил Божков

Той призна, че темата с Божков е била "маркирана", но не даде много подробности: "Беше маркирана тази тема, но тя не е основна. Посланието днес не мисля, че трябва да бъде обвързвано с дълговете към г-н Божков. Затова ако дам отговор, той ще отиде в заглавие“.

Все пак оповести и добри новини за привържениците на Левски, като сподели, че към момента "клубът е текущо изряден към държавата". Все пак бе повдигнат въпросът със старите задължения.

Левски е текущо изряден към държавата

"Това с твърдите срокове и суми не винаги е точно така. Към момента клубът е изряден текущо към държавата. Заплатите и осигуровките се плащат навреме, а също и ДДС. По кампанията „Левски е вечен“ приходът е 7 милиона и затова можем да бъдем изрядни. Въпросът е какво правим със старите задъжения. Ясен план как да покрием всички стари задължения няма. Това е и причината да търсим някакви решения и най-вероятно това ще е основната тема през следващите седмици, когато трябва да се формира нова структура на управление, която трябва да е подплатена с план и конкретни стъпки.

Клубът ще съобщи на привържениците какво предстои и каква е тяхната роля в този процес. Към момента основният приход идва от привържениците, от магазина, от стадиона. В детайли разисквахме приходите, разбира се идват и от спонсора. Това са каналите, по които към момента клубът функционира" - заяви още Петър Ганев.

Членът на Надзорния съвет на Левски засегна и смяната на собствеността, като потвърди, че има интерес, който е заявен публично отпреди месеци. Все пак допълни, че няма нищо конкретно и че темата остава отворена.

След срещата пък Наско Сираков разби слуховете на пух и прах - напът е да изстреля Левски в нова орбита.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички