Ужас в "синьо"! НАП заяви, че Левски няма споразумение с агенцията за дълговете си


Ужас в "синьо"! НАП заяви, че Левски няма споразумение с агенцията за дълговете си
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5962 0

Кризата в Левски остава все толкова дълбока. За да се затвърди това, от Националната агенция по приходите съобщиха пред "Капитал", че "сините" не са сключили никакво споразумение за разсрочване на сериозните дългове, които клубът има и трупа.

Финансовата ситуация в клуба

Наскоро стана ясно, че има сделка 1/3 от приходите на столичния гранд да отиват директно при държавата. Те ще бъдат използвани за погасяване на мащабните дългове, които възлизат на 11.5 милиона лева.

От НАП от своя страна обявиха, че сметките на клуба са запорирани поради факта, че условията по издаденото преди 4 години разрешение за разсрочване на задълженията не са изпълнени.

Позицията на НАП

"Издаденото през 2019 г. разрешение за разсрочване на публичните задължения на клуба не е в сила, тъй като не са изпълнени условията по същото, а именно - формирани са нови задължения и не са весени изцяло дължимите вноски съгласно утвърдения погасителен план", заявиха от агенцията и продължиха:

"Към момента ПФК Левски АД няма действащо разрешение за разсрочване/отсрочване на публичните му задължения, издадено по реда на глава 22 от ДОПК.

Сметките на ПФК Левски АД са запорирани от НАП, като постъпващите суми се разпределят за погасяване на задължението му. Проведени са няколко срещи с ръководството на клуба, на които са обсъдени възможностите на дружеството да заплати дълга си.

В случай, че ПФК Левски депозира искане за издаване на разрешение за неотложни плащания, ще се разгледа възможността за издаването му с оглед част от наличните и постъпващи парични средства по запорираните му банкови сметки да се оставят на негово временно разпореждане за неотложни плащания във връзка с дейността му, включително и за погасяване в срок на нововъзникващите задължения към НАП", стана ясно от казаното.

От гореспоменатите срещи стана ясно каква е причината за тях и от къде идват огромните дългове на "сините"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички