Васил Божков дава Левски на Бойко Борисов


Васил Божков дава Левски на Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

4377 0

Васил Божков ще прехвърли акциите на Левски на премиера на България Бойко Борисов. Това стана ясно от прессъобщение от "Нове Холдинг". Това трябва да стане днес в 09:00 часа в Министерски съвет.

Ето и цялото съобщение:

След обсъждане на ситуацията и разглеждане на възможностите за оцеляване на ПФК „Левски“, настоящият собственик на мажоритарния пакет акции г-н Георги Попов и г-н Васил Божков заявяват следното:

"Клубът отново е в изключително тежко финансово състояние, породено от умишленото и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му. Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на “Левски”, който неведнъж е заявявал своята готовност да се „погрижи“ за отбора и да го спаси при смяна на собствеността му – г-н Бойко Борисов.

След като Премиерът е напълно запознат с настоящата ситуация и многократно публично се е разпореждал със собствеността на акциите – оставяме бъдещeто на клуба в негови ръце. Г-н Борисов, поетите от Вас ангажименти да осигурите финансиране и действията Ви, довели до сегашното положение, както и постоянният натиск от ръководения от Вас държавен апарат върху клуба, оставят „Левски“ без други реални опции.

Като бивши мажоритарни акционери, не веднъж сме заявявали, че единственото, което ни интересува е възраждането и стабилизирането на „Левски“. Докато отговорността за това беше наша и след инвестираните над 24 милиона лева за една година, клубът се стабилизира и изправи на крака. Дългове от над 32 млн. лв бяха поетапно погасявани и бе изготвена и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането му в успешен бизнес модел.

Благодарим на ръководството на ПФК „Левски“ за усилията и изключителния професионализъм през последната година. Благодарим и на привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци.“ Джиросаните акции ще бъдат връчени официално на новия им собственик г-н Борисов в 9:00 ч. в Министерски съвет".

Вчера (13.05) след съобщение от пресцентъра на "Нове холдинг" стана ясно, че акциите на Левски вече са в България, като според него днес първо трябваше да се обяви новият собственик, а след това и как точно ще бъдат предадени книжата.  Очаква се Тити Папазов да поеме властта в "синия" клуб. По-рано през деня (12.05) собственикът на "Ефбет" и един от най-големите спонсори в българския футбол - Цветомир Найденов, предупреди Папазов да има едно наум с Божков, който може да не изпълни обещанията си.

Както е известно, още миналата седмица Васил Божков обяви, че няма намерение да държи акциите и е готов дори да ги подари на феновете. Нали Левски е акционерно дружество? "Аз съм готов да дам акциите на всеки един. Не да ги продам, а да ги дам. Само и само да бъде спасен. Компаниите, които издържаха Левски, бяха грубо унищожени от Бойко Борисов. Как ще спаси Борисов Левски? Ще му даде кредит? И после как ще го върне? Ще намери друг човек, който пак да арестува. За една година в Левски съм вложил 25 млн.", коментира Божков тогава пред bTV. А какъв би бил размерът на кредита, който "сините" биха взели, вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Лудогорец

"Тайни от бг елита": Ас на Лудогорец без билет влиза в сблъсък с кондуктор

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички