Трима сърби и един грък - хората в новия щаб на Краснодар, които отказаха контролата с Левски


Трима сърби и един грък - хората в новия щаб на Краснодар, които отказаха контролата с Левски
Снимка: Levski.bg

2222 0

В обедните часове на днешния петък 13-ти, от Русия долетя вестта, че елитният Краснодар се е отказал да играе контролен мач срещу българския Левски в Дубай. Като причина за това се изтъкваше решение на новия треньорски щаб:

"По решение на новия треньорски щаб са внесени промени в графика на мачовете на Краснодар на първия зимен лагер. Мачът с Левски няма да се състои, за останалите срещи ще бъде съобщено допълнително", гласеше краткото изявление.

Проверката между 8-ия в Русия и 6-ия в България трябваше да се проведе на 17 януари, а това щеше да бъде втори двубой за тима на Станимир Стоилов, който вчера, 12 януари, победи Ал Насър с 2:1 с два гола на Марин Петков.

Сега се отваря "дупка" в програмата на Левски чак до 22 януари, за когато е насрочена третата контрола - срещу Спартак Москва. На този етап няма информация, че и тя ще бъде отложена, но такава възможност не бива да бъде изключвана, още повече на фона на всеизвестното недоволство на част от "сините" запалянковци...

И така - кои са хората в новия щаб на Краснодар, които са отказали приятелската среща с Левски?

На 4 януари клубът назначи нов старши треньор в лицето на 45-годишния сърбин Владимир Ивич. Той замени на поста Александър Сторожук, който водеше Краснодар от месец март 2022 година насам. Договорът на Ивич е за 2 години!

В треньорската си кариера е работил в гръцкия ПАОК, в израелския Макаби Тел Авив и в английския Уотфорд. Най-много мачове натрупва в Израел (114, в два отделни периода), а най-малко - в Англия (22). Като футболист стартира в Пролетер, а след това се отчита с 64 гола в 133 мача за първенство с екипа на Партизан. Играл е и за Борусия Мьонхенгладбах, АЕК Атина, Арис и ПАОК.

Помощници на Владимир Ивич ще бъдат сънародниците му Милош Веселинович и Синиша Гогич.

43-годишният Веселинович е юноша на Цървена звезда, но още в началото на кариерата си получава тежка контузия в коляното, която го принуждава да "окачи бутонките". Треньорският му път започва в Раднички, а от 2016 г. върви плътно до Ивич и неизменно е част от щаба му.

59-годишният Гогич има над 400 мача като футболист и е носил екипите на Раднички, АПОЕЛ Никозия, Антортозис и Олимпиакос Никозия. Бил е помощник треньор на Цървена звезда, а от 2012 година досега е ръководил 7 различни отбора в Гърция, Сърбия и Китай. Бил е асистент на Ивич в Макаби Тел Авив. 

Последният нов човек в щаба на Краснодар е от Гърция - Христос Келпекис. Той ще бъде треньор на вратарите. В активната си кариера е играл за десетина клуба в южната ни съседка. Също като Милош Веселинович, следва плътно Владимир Ивич.

*Краснодар е на 8-мо място в елита на Русия с актив от 25 точки след първите 17 кръга. Голова разлика 31:29. Лидер е Зенит с 42 пункта. Официалният дебют на новия старши треньор ще бъде на 23 февруари, когато е гостуването на ЦСКА Москва от 1/4-финалите за Купата.

Последните новини около Левски четете в SPORTLIVE.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички