С гол в 1-вата минута: Левски би Ал Насър - един блесна с две попадения, друг - с две асистенции


С гол в 1-вата минута: Левски би Ал Насър - един блесна с две попадения, друг - с две асистенции
Снимка: Levski.bg

16300 0

Левски започна с успех контролите по време на зимната си подготовка. "Сините" победиха местния Ал Насър с 2:1 в първа приятелска среща в Дубай. В герой за тима се превърна Марин Петков с две попадения, като и в двата случай Илиян Стефанов осигуряваше асистенциите.

Марин Петков - герой за Левски в първата контрола в Дубай

Срещата нямаше как да започне по-добре за българския отбор, който поведе в резултата секунди след края. Голмайстор бе Марин Петков, а в ролята на футболиста, осигурил асистенция, влезе Илиян Стефанов. Петков вкара с прецизен удар от наказателното поле с левия си крак.

Това не бе всичко от двамата играчи, които отново комбинираха, за да удвоят аванса на Левски - още преди да е изминала и половината от първата част. В 22-рата минута противниковият вратар направи много груба грешка при изчистване на топката. Така тя попадна отново в Марин Петков, който размени подавания с Илиян Стефанов, за да вкара и втория си гол - от около зоната за изпълнение на дузпи - право в долния десен ъгъл. Втора асистенция за Стефанов. Така завърши и първата част - 2:0 за българския отбор.

Само три минути след началото на второто полувреме обаче Левски пусна гол. До него се стигна след добра комбинация между Таарабт и Раян, като вторият стреля силно в наказателното поле и появилият се за старта на втората част Пламен Андреев не успя да спаси. Силите на Ал Насър обаче не стигнаха за изравнителен гол, а в по-късен етап на мача Килиан ван дер Каап видя свое попадение отменено заради засада.

До края на месеца за Левски предстоят да се изиграят още пет приятелски срещи срещу следните опоненти: Краснодар (17.01), Спартак Москва (22.01), Рига (25.01), ФК Джохор (28.01) и Урал Екатеринбург (31.01). Началните часове предстоят да бъдат уточнени.

Вижте съставите, целия развой и всичко по-интересно от двубоя между Ал Насър и Левски:

СЪСТАВИ

Левски: Михайлов, Петрис, Димитров, Кордоба, Галчев, Краев, Стефанов, Кръстев, Петков, Уелтън, Рикардиньо

*Съставът на Левски излезе над 4 часа преди първия съдийски сигнал!

Резерви за Левски в мача: 1. Пламен Андреев, 5. Келиан ван дер Каап, 6. Вендерсон Цунами, 10. Ивелин Попов, 12. Дейвид Михалев, 16. Преслав Бачев, 18. Роналдо, 20. Асен Чандъров, 23. Ноа Сонко Сундберг, 27. Асен Митков, 41. Александър Божилов, 71. Антоан Стоянов, 99. Иван Андонов

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

1' - 0:1! Резултатът бе открит само след секунди игра. В самия старт на двубоя Филип Кръстев комбинира с Илиян Стефанов, който сътвори асистенция чрез подаване към Марин Петков в наказателното поле. Петков успя с прецизен изстрел с левия крак да преодолее противниковия страж.

В 7-ата минута Левски получи правото да изпълни ъглов удар. Кръстев центрира, Стефанов намери топката с глава, но не уцели вратата.

В 14-ата Петков бе изведен от Петрис по дясното крило и центрира. Рикардиньо стреля с глава, но противниковият страж успя да се намеси.

В 20-ата минута домакините атакуваха по-опасно отдясно и се стигна до центриране в наказателното поле. Там Раян засече топката, но Николай Михайлов спаси.

22' - 0:2! Отново Петков е голмайстор, след като вратарят на домакините сбърка и изчисти лошо топката. Петков комбинира със Стефанов в наказателното, като двамата размениха подавания, за да може Марин да я вкара от точката на дузпата - право в долния десен ъгъл.

Няколко минути след това Уелтън проби отляво и комбинира със Стефанов. Илиян стреля от зоната за изпълнение на дузпа, но стражът изби. Рикардиньо направи опит за добавка, но фаулира вратаря.

При този резултат се оттеглиха двата отбора на полувремето!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

За второто полувреме Мъри направи шест промени в своя състав: Пламен Андреев вместо Николай Михайлов, Цунами - Жереми Петрис, Асен Митков - Андриан Краев, Ноа Сонко Сундберг - Хосе Кордоба, Роналдо - Уелтън и Асен Чандъров - Илиян Стефанов.

48' - 1:2! Домакините се върнаха в двубоя само няколко минути след старта на второто полувреме. Таарабт подаде към Раян в наказателното поле и той отправи мощен удар, който остави Пламен Андреев безпомощен.

В 63-ата минута Преслав Бачев замени Рикардиньо, докато в 70-ата бе извършена двойна смяна - Келиан ван дер Каап замени Кристиан Димитров, а Антоан Стоянов влезе вместо Филип Кръстев.

В 79-ата минута Асен Митков центрира от ъглов удар и намери Сонко Сундберг, който стреля с глава. Вратарят на Ал Насър успя да спаси, но топката попадна в Келиан ван дер Каап и той шутира точно, като дори успя да вкара. Голът обаче бе отменен, тъй като страничният съдия вдигна флаг за засада.

В 83-ата минута Александър Божилов влезе на мястото на вкаралия двете попадения за Левски Марин Петков.

Мачът завърши без повече интересни ситуации за гол.

ПРЕДИ ДВУБОЯ АЛ НАСЪР - ЛЕВСКИ

Часове преди старта на двубоя на официалния си сайт Левски обяви, че контролата с Ал Насър няма да се излъчва по телевизията. Основната причина за това е, че желанието на отбора от Обединените арабски емирства е било такова.

По предварителна информация от клуба тимът ще играе общо шест приятелски срещи в Дубай. Ето срещу кои съперници и кога са планувани да се състоят (катко и къде):

12.01 – 16:30 часа - „Левски“ - „Ал Насър“ (Дубай) – стадион „Ал Мактум“, Дубай

17.01 – „Левски“ - „ФК Краснодар“ – JA Sport & Shooting Center, Дубай

22.01 - „Левски“ - „Спартак“ (Москва) - JA Sport & Shooting Center, Дубай

25.01 – „Левски“ – „Рига ФК“ (Латвия) - JA Sport & Shooting Center, Дубай

28.01 – „Левски“ - „ФК Джохор“ (Малайзия) - JA Sport & Shooting Center, Дубай

31.01 – „Левски“ – „Урал“ (Екатеринбург) – JA Sport & Shooting Center, Дубай

Часовете на контролните срещи ще бъдат обявени допълнително.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички