"Срам! Нарушаване футболното ембарго на Русия": Левски критикуван от Полша


"Срам! Нарушаване футболното ембарго на Русия": Левски критикуван от Полша
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4983 0

С много любопитен материал излезе полският вестник Sport. Той касае решението на някои български отбори да организират приятелски срещи срещу руски тимове. Най-критикуват е носителят на Купата на България Левски.

"Срам!" - пише Sport, като допълва, че три български отбора - Левски, Ботев Пловдив и Арда, са нарушили футболното ембарго, което европейският футбол е наложил на руските клубове. Допълва се, че това ясно си личи от програмата на руснаците за контроли, цитира още Novinite.com.

"Рекордьорът в това отношение е Левски, който има цели три приятелски срещи с руски отбори, докато са в Дубай. Това са тимовете на Краснодар, Спартак Москва и Урал Екатеринбург. Някои привърженици на Левски вече изказаха недоволство от тези контроли, скандалът става международен" - пише още изданието.

"По време на лятната пауза руските отбори останаха в страната си и играха само срещу местни тимове. През зимата решиха да пътуват по света, но не могат да отидат в Европа - само в Турция и Обединените арабски емирства.

В тези страни, както и екзотични по-малко футболни нации като Киргистан, Таджикистан и Узбекистан, руските тимове си осигуряват спаринг партньори от Европа. Спартак Москва си осигури опонент от Европейския съюз - дори два - Ботев и Левски. Динамо Москва също ще играе срещу такъв - Арда.

Медията в Полша информира, че тези срещи не предизвикват някаква реакция в спортната преса в България, където дори са щастливи, че Арда ще играе с руски гигант" - пише още изданието.

Първата контрола на Левски в Дубай е срещу Ал Насър (всичко около мача).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички