Боян Йоргачевич предрече за играч на Левски: До 5 години ще струва към 5 милиона и ще донесе много пари


Боян Йоргачевич предрече за играч на Левски: До 5 години ще струва към 5 милиона и ще донесе много пари
Снимка: БГНЕС

13798 0

Бившият вратар на Левски - Боян Йоргачевич, даде интервю пред "Gerena.bg", в което говори по актуални за "синия" клуб теми. Припомняме, че той игра на стадион "Георги Аспарухов" между 2015 и 2017 година и записа 73 мача във всички турнири (50 допуснати гола и 40 "сухи" мрежи). След престоя в България, бившият национал на Сърбия "окачи ръкавиците" и сложи край на кариерата си.

На въпрос дали следи какво се случва в Левски и дали е разбрал за информациите, че Драган Шолак може да придобие мажоритарния пакет акции на клуба, Йоргачевич отговори: "Да, следя всичко, което се случва около Левски. Мога да кажа, че след лошите резултати през последните години Станимир Стоилов показа защо е най-обичаният треньор в историята на клуба. Виждаме как се играе модерен футбол, всеки футболист знае какво да прави. За съжаление знаем, че финансовата ситуация не е добра".

"Чух информацията за Драган Шолак. Ако стане собственик или главен спонсор, може да изгради стадиона и да стабилизира клуба. Разбрах, че трябва само един документ за това и дано в държавата се активизират. Ще има големи трансфери и Левски ще има още по-добри футболисти. Сега също тимът разполага с качествени играчи. Стоилов и Сираков намериха такива за малко пари. Много е трудно, но двамата и всички, които работят в клуба, за мен направиха чудо", изрази мнението си бившият страж на "сините".

Той се върна и към месец май 2022 година, когато се завърна в България, за да гледа финала за Купата срещу ЦСКА: "Над пет години нямах смелост да дойда на "Герена", където е моят дом. Беше голяма емоция и нямаше да издържа да не заплача, ако бях посещавал стадиона преди това. На "Васил Левски" срещу ЦСКА казах, че мога да отида и да донеса късмет на Левски. Така и се случи. Много бях щастлив да видя любимия ми отбор да печели трофей. Не знам дали има толкова пари, които да купят тази емоция. Мислех, че хората са ме забравили, но когато видях отношението към мен… Не знам как да опиша този момент. За мен Левски е единственият отбор в света, който е толкова близо до феновете. Затова клубът ще е вечен", обясни 40-годишният сърбин.

"Това беше последният тим в моята кариера. Исках така да завърша, защото се чувствах добре и можех да играя, но такова беше желанието ми. Не се чувствам като чужденец. Имам много българска кръв след престоя ми в Левски".

Последва и въпрос дали е имал оферта да се завърне в Левски като треньор или скаут: "Когато станах координатор в ДЮШ и треньор на вратарите на Цървена звезда, идваха много агенти, които ми казваха, че искат да ме върнат в Левски. Но им заявих, че това е моят дом и ако дойде момент, когато мога да помогна дали като наставник, скаут или да помагам за екипите (смее се), ще съм готов да отида на "Герена". Не знам кога, но един ден ще се завърна у дома. Искам, ако ме поканят в Левски, да е заради качествата ми, а не да спечеля пари", категоричен бе Боян Йоргачевич, а след това каза какво е мнението му за Пламен Андреев:

"Гледам всички мачове и знам как се представя Пламен Андреев. За мен той е вратар, който има много голям потенциал. Трябва много да работи и ще премине в голям европейски отбор. Станимир Стоилов показа защото е толкова голям треньор. За мен бе изненада да видя Пламен на вратата във финала за Купата. Но Мъри направи нещо, което 5 процента от треньорите в света не биха направили. След толкова време да имаш шанс да спечелиш трофей и притежаваш опитен вратар като Ники Михайлов и ти избираш дете на 17 години да пази. Представи се с такова хладнокръвие и спокойствие. Останах без думи. Стоилов знае защо му е дал капитанската лента", отличи го бившият вратар и предрече:

"Трудно ще му е, но до пет години ще струва към 5 милиона и ще донесе много пари на клуба с преминаването си в голям отбор. Мъри работи за бъдещето на Левски. Феновете трябва да имат търпение тези млади играчи да натрупат опит и ще носят радост. Дори Шолак да не вземе клуба, с тази политика на Стоилов и Сираков смятам, че "сините" имат добро бъдеще", уверен бе Йоргачевич.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Много умен и мислещ футболист" - бивш треньор на Асен Чандъров отправи призив към Левски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички