Михайлов отговори на Мъри за промяна в календара и каза как може да помогне на ЦСКА за стадиона


Михайлов отговори на Мъри за промяна в календара и каза как може да помогне на ЦСКА за стадиона
Снимка: БГНЕС

8849 0

Президентът на БФС Борислав Михайлов говори по част от актуалните теми в българския футбол. Една от тях е желанието от страна на наставника на Левски Станимир Стоилов да има промяна в календара. Няколко пъти Мъри сподели, че не разбира каква е причината декември месец да не се играе футбол у нас, а февруари да се подновява шампионатът.

Според Михайлов обаче подобна промяна не е на дневен ред и ще играем, както играят в повечето европейски страни. "Датите за първенството няма как да се променят, защото програмата е изтеглена и всички отбори знаят от миналата година кога ще играят. Тази полемика я има от много години. Много хора са я коментирали, давали са съвети, но така или иначе България не е нито Русия, нито е Финландия или Швеция.

Ние сме европейска държава и всички около нас играят по същото време, когато ние играем. Това, че някои отбори се готвят на топло, това не означава, че не знаят, че като се върнат тук ще бъде като там. Тук не е нито Дубай, нито Турция, тук е България", заяви Михайлов в интервю пред "Блиц".

Друга важна тема в родния футбол е реконструирането на стадион "Българска армия". Шефът на БФС е категоричен, че от футболната централа няма как да помогнат на ЦСКА относно строежа. "На футболния съюз ролята му е съвсем друга. Нито има финансови възможности, нито капацитет. Нито ролята му е да строи стадиони. Така че може да помагаме с експертиза, с представителство пред администрациите, които отговарят за това нещо - Министерство на спорта, Министерство на финансите. Такава подкрепа могат да имат всички отбори. Ние правим терени по места, които са повече и единствено за подготовка на млади състезатели и подпомагане на аматьорските клубове".

По-рано пък стана ясно, че ще има промяна на датата за двубоя между Левски и ЦСКА - ето каква.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички