Топузаков обясни как склони да замени треньорството с академията на Левски


Топузаков обясни как склони да замени треньорството с академията на Левски
Снимка: Levski.bg

1584 0

Бившият треньор на Левски, а сега директор на "синята" академия - Елин Топузаков, сподели как се е съгласил да остави временно треньорската професия. Именитият футболист на "сините" бе потърсен от израелската медия one.co.il, за да разкаже за себе си и да сподели очакваният си от мача между Левски и Апоел Беер Шева.

"Как да Ви обясня, искам да работя във футбола и няма значчение на каква позиция. В България може да те уволнят след няколко месеца. Затова исках да си осигуря бъдещето и щом президентът доведе друг треньор, исках да остана в клуба, с който ме идентифицират. На каква позиция няма значение", започна Топузаков.

"Животът ми се върти около футбола. От малък мечтаех да стана професионален футболист и да печеля титли. След края на игровата си кариера си мислех, че е естествено да продължа във футболното поприще. Учих се от треньорите, с които работех, изкарах треньорски курсове и осъзнах, че това е нещо, което искам да правя, и в което мога да бъда добър", допълни той.

Бившият защитник призна, че би се радвал един ден да стане треньор на Апоел Тел Авив, за който игра през сезон 2007/08.

"Имам доста мечти в живота си. Игровата ми кариера приключи и Израел е втората ми родина. След Левски, Апоел Тел Авив е вторият ми домашен клуб. Получих много любов и уважение от публиката и мисля, че им ги върнах. Надявам се един ден да бъда треньор на Апоел Тел Авив", каза Топчо. А ето какво сподели Топузаков за мача Апоел Беер Шева - Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички