Тити Папазов: Когато дойде времето на Източна Европа, голяма корпорация ще купи Левски


Тити Папазов: Когато дойде времето на Източна Европа, голяма корпорация ще купи Левски
Снимка: Lap.bg/Ilian Telkedzhiev

11303 0

Бившият член на Надзорния съвет на Левски - Константин Папазов, коментира финансовото състояние на футболния клуб. Той посочи по какъв начин, според него, ще се открият "истинските хоризонти" пред "сините".

"При всички случаи е (финансовото състояние, бел.ред.) много по-добре от 2020 година, когато започна спасението след принуденото заминаване на г-н Божков. Всички в клуба полагат огромни усилия. Безспорно това би било невъзможно без голямата помощ, която дойде през 2021 година, когато подписахме сериозен договор с "Палмс Бет", започна баскетболният треньор пред БГНЕС.

"Добрата изява на отбора това лято обаче даде възможност да се изчисти определена част и да се покаже коректно отношение към държавата, защото и тя показва търпеливост към Левски. Едва ли могат да се гарантират винаги тези успехи, които да доведат до финансови резултати и с тях да се погасява максимално бързо задължението", продължи той.

"Истината е, че голямото бъдеще пред Левски и истинските хоризонти е през появата на нов, много сериозен собственик, както е във всички развити европейски страни. Знаете, че огромни корпорации и фондове изкупиха големите отбори, атрактивните, но Левски е най-атрактивният в България, така че когато дойде време за отборите от Източна Европа, смятам, че ние ще бъдем едни от първите", вярва Папазов.

"Това (стабилизирането, бел.ред.) се случва с огромното съдействие на феновете, реално това е най-голямата сила на Левски. Феновете, които от първия ден на заминаването на Божков до днес правят всичко възможно Левски да съществува.

Естествено, те са по-щастливи когато има резултати, имаше върхове в тези три години, като спечелване на Купата, европейското представяне от тази есен. На този етап Левски успява да се задържи на повърхността, да оцелее, да преодолее хипотетичен фалит, който съществуваше като вариант", завърши запаленият левскар. А ето кой бивш играч на тима смята, че Левски играе прекалено романтичен футбол. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички