Мариян Огнянов: Левски играе прекалено романтичен футбол, колективът е водещ в Черно море


Мариян Огнянов: Левски играе прекалено романтичен футбол, колективът е водещ в Черно море
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2463 0

Бившият играч на Левски и Черно море Мариян Огнянов сподели своите очаквания преди двубоя между двата тима. Срещата е в неделя от 16:30 часа на стадион "Георги Аспарухов". Той заяви, че и двата отбора показват атрактивен футбол, но му е трудно да прогнозира кой ще победи.

Прекалено романтичен футбол за "сините"

"Няма как да не се отбележи играта на Черно море от началото на сезона. Моето мнение е, че на "моряците" им липсваше постоянството. Сега това е налице, постигат резултати и са непобедени в първенството. Това ми прави най-добро впечатление при тях. Илиан Илиев е предал на футболистите, че е много важно това в шампионата и вече се берат плодовете. А Левски радва окото с хубава игра", заяви той пред "Тема спорт".

"Сините" се опитват да действат комбинативно и залагат на красив футбол. Но това, което ми направи впечатление в последните два мача с Лудогорец и ЦСКА е, че играят прекалено романтичен футбол, което не мисля, че може да носи успех в такива дербита. Ако трябва, ще направя съпоставка с предишния треньор Станимир Стоилов. Той също обичаше отборът му да се надиграва и постоянно говореше за това, но залагаше на по-прагматичен стил и Левски съумяваше да взима дербитата. Сега при последните сблъсъци "сините" не бяха надиграни, но не успяха да спечелят. Отборът наистина играе добре, но не победи във въпросните мачове", допълни той.

Уелтън с главна роля в Левски

Относно водещите фигури в двата отбора: "Няма да открия топлата вода като кажа, че тази фигура за Левски е Уелтън. "Сините" разчитат изключително на него, а със сигурност не искат да е така. Предполагам, че треньорското ръководство желае да има повече такива футболисти, но бразилецът за момента е най-силният играч, особено в атакуващ план, където създава много опасности пред противниковата врата. При Черно море по-скоро може да посочим колектива като водещ". Междувременно от Левски чакат да научат наказанието си след двубоя с ЦСКА, като от Дисциплинарната комисия се бавят с решението.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички