Часове преди мача с Айнтрахт Франкфурт: УЕФА с нова солена глоба за Левски


Часове преди мача с Айнтрахт Франкфурт: УЕФА с нова солена глоба за Левски
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2502 0

Отборът на Левски получи нова голяма глоба в размер на 38 750 евро от Дисциплинарната комисия на УЕФА - точно преди сблъсъка с Айнтрахт Франкфурт на националния стадион "Васил Левски" утре (24 август) от плейофите за влизане в групите на Лигата на конференциите.

Нова глоба за Левски

Това е втората глоба от Централата, която "удря" "сините". След първата среща от втория квалификационен кръг срещу северномакедонския Шкупи Левски бе глобен с 40 000 евро, а с новата глоба - общата сумата стига близо 80 хиляди евро.

Съобщението от Левски:

"Дисциплинарната комисия на европейската футболна асоциация оповести нова тежка глоба за „ПФК Левски“. Тя е в следствие на мача-реванш с „ФК Шкупи“ в София, завършил с победа на „сините“ с 1:0. Общият размер на наказанието за клуба е 38 750 евро. Те са разпределени както следва:

- 15 000 евро за провокативни и агресивни съобщения

- 2 000 евро за пиротехника и бомби

- 9 750 евро за хвърляне на предмети към терена

- 12 000 евро за наличието на хора по пътеходите на стадиона

Припомняме, че след първия двубой със същия съперник в Северна Македония клубът бе глобен в размер на 40 000 евро. Тогава глобата беше наложена заради скандирания на расистка и етническа основа, както и заради ексцесиите, които се случиха в сектора за привърженици на „Левски“ . С това общото наказание за клуба от участието в Европа до момента наближава 80 000 евро.

Използваме повода да призовем още веднъж всички „сини“ привърженици да подкрепят безрезервно клуба, но без никакви прояви на расизъм, ксенофобия, политически лозунги или забранени символи и пиротехника. Клубът е с условно наказание за частично затваряне на стадиона, което би ни лишило както от вас, верните ни фенове, така и от така необходимите за клуба финансови постъпления. Бъдете разумни и подкрепяйте „Левски“ само с позволени средства. Нека сътворим поредния празник, до който достигнахме с неимоверни общи усилия – отбор и фенове.

Само "Левски"

ВИЖТЕ ОЩЕ: Центърът на София ще бъде затворен заради Левски - Айнтрахт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички