Николай Костов: Не сме паникьосани, Левски ще играе за победа


Николай Костов: Не сме паникьосани, Левски ще играе за победа
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3058 0

Старши треньорът на Левски - Николай Костов, даде традиционната пресконференция преди първия мач от плейофа за влизане в Лигата на конференциите между "сините" и германския Айнтрахт Франкфурт утре (24 август) на националния стадион "Васил Левски". Пред медиите специалистът заяви, че неговите възпитаници получават уникален шанс и ще се борят за победата срещу "орлите" утре.

Нищо за губене?

"Да, няма какво да губим, но има какво да спечелим. Мисля, че това е нашата добра възможност за целия клуб да се представим добре в тази среща. А добре - това означава да победи. Левски утре ще играе за победа, искам да е ясно за всички", започна Костов.

Спокойствието в Левски

"Може и да е привидно. Не сме паникьосани, че играем с тях, уважаваме Айнтрахт. Достатъчно реклама направихте на тях в редакциите си, няма да ги коментираме тях. Това е, което казах - повтарям, нашият отбор се надява да се представи добре - това е шанс, който ще се опитаме да не изпуснем".

"Що се касае до нашата публика - показахме, че имаме европейска публика. Срещу Апоел ние имахме невероятна подкрепа, която показа култура и възпитание, мога да кажа, че имаме европейска публика".

Разузнаването на Айнтрахт

"Да, разузнали сме отбора на Айтнрахт през последните им мачове. Няма какво повече да видим. Отборът е един от най-добрите в немския шампионат. Разполагат с 20 чужденци и 16 немски футболисти. Ако трябва да правя сравнения, естествено те имат преимущество, за финанси няма смисъл да говорим. По динамика отстъпваме, няма да се надиграваме с тях по този показател. Трябва да взимаме мъдри решения в определени ситуации, да работим с топката добре и да излизаме от пресата, която противникът ще налага".

Успехите за Костов

"Когато елиминирахме Апоел си мислехме, че мача с Айнтрахт е бонус за нас. Направили сме достатъчно за този кратък период от време. Натрупахме самочувствие, играчите също. Усещам ентусиазъм и вяра, че можем да се борим с Айнтрахт. Слагам това на първо място, действително в моята кариера това са наистина големи игри".

Кадровите проблеми в Левски

"Петрис е готов, системата няма как да я кажа сега. Готови сме с анализите, въпрос на време е да предоставим план "А" и план "Б" на нашите играчи, което ще се случи утре", завърши Костов.

"Горещо сърце и хладък ум" - Андриан Краев заяви как Левски ще отстрани Айнтрахт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички