Станимир Стоилов защити капитана на Левски Николай Михайлов


Станимир Стоилов защити капитана на Левски Николай Михайлов
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4927 0

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че не е нужно да се отрича всичко, което Николай Михайлов е направил за клуба и че никой не е споменавал името на вратаря, когато той е имал добри изяви.

Коментарът на "синия" треньор относно критиките към Михайлов след отпадането от Хамрун Спартанс бе направен в предаването "Тази събота и неделя" по БТВ. Мъри призна, че отборът му изобщо не е тренирал дузпи преди реванша срещу малтийците:

"В четвъртък вечер не успях да заспя. Болката и тъгата бяха големи. Усещането за мъката, която получават левскарите и Левски е неприятна, когато живееш с него. Не бяхме тренирали изобщо дузпи. Винаги аз избирам (б.р. - изпълнителите) и ако някой е пропуснал, отговорността е изцяло моя, но дузпите са лотария. Голът в 94-ата минута нанесе лек шок на играчите, въпреки че в продълженията те направиха всичко, за да спечелим мача".

"Когато Николай имаше добри изяви, никой не споменаваше неговото име, но това е съдбата на вратарите. Михайлов има ангажимент да помага на по-младите вратари. Всеки може да сгреши! Решението кой да бъде на вратата, естествено, го взимам аз. Още не съм говорил с Ники Михайлов. Не трябва да отричаме всичко, което е направил той за Левски", посъветва Стоилов, а след това добави, че не е чул оплаквания от сина на Борислав Михайлов след мачовете с ПАОК:

"Не чух да има недоволни от Михайлов след мачовете с ПАОК и първата среща срещу Хамрун Спартанас. Решенията за бъдещето на Левски ще ги взимам аз. Даваме възможност на младите да работят и да се развиват. Бъдещето е на младите".

Треньорът на 26-кратните шампиони добави още, че не се притеснява да пуска Пламен Андреев, а ако срещу Хамрун е трябвало да пази друг вратар, то "аз съм сгрешил": "Нямам притеснения Пламен да пази в който и да е мач... след като му доверихме да пази във финала за Купата на България - може да прецените какво доверие му имаме. Съобразявах се единствено с моментното състояние. Вината е първо в мен - ако е трябвало друг да пази, то аз съм сгрешил, а не Николай Михайлов!".

Вижте още: Станимир Стоилов разкри какво би го накарало да си тръгне от Левски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички