"Най-много да накажат съдията": Експерти оцениха шансовете на Левски за нов мач с Хамрун Спартанс


"Най-много да накажат съдията": Експерти оцениха шансовете на Левски за нов мач с Хамрун Спартанс
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5709 0

Шансовете на Левски да получи преиграване на мача-реванш срещу Хамрун Спартанс са в рамките на 1-2 процента или поне такова становище е изразил представител на съдийската комисия към БФС пред "Мач Телеграф".

*Както е известно, "сините" подадоха протест пред УЕФА заради ТАЗИ СИТУАЦИЯ и чакат решението на Европейската футболна централа.

"Просто УЕФА не обича да се стига до преигравания. Освен това искам да ви кажа, че за европейската централа не съществува терминът "формално нарушение на правилата". Има фактическо нарушение. Най-много да накажат съдията. Все едно да вкарат гол от 30 метра засада. Да, на записа щеше ясно да се види и да се докаже, но като няма ВАР - нещата не могат да се върнат", споделя неназованият специалист пред изданието и допълва:

"Ако имаше ВАР, вторият гол на Хамрун със сигурност нямаше да се признае. Но за съжаление нямаше. Мога и друг пример да дам. Да приемем, че е имало дузпа за Хамрун, Михайлов я спасява (редовно и без да излиза напред), но човек от малтийците, който е влязъл преди изпълнението в наказателното поле, я довкара, а съдията признае гола - това е пак съдийска грешка. Но нищо повече няма да се направи и не може да се преиграе мач за такова нещо. Ако за такива явни съдийски грешки се преиграваха мачове, трябваше да има по 15 такива на седмица. Най-много да намалят оценките на съдията или съдиите. Но в Левски може би са си прави да се опитат до край да направят всичко. Има 1-2% шанс да решат да уважат контестацията, но едва ли".

Междувременно, делегатът на мачове на УЕФА Игор Радойчич направи следния коментар пред "Alo.rs": "Да, има нарушение на правило 8, което обяснява как трябва да се изпълнява център в началото на всяко полувреме или след гол. Аз не мисля, че ще има преиграване. Ситуацията се разглежда като съдийска грешка на цялата бригада. Това е трябвало да бъде забелязано от главния рефер, неговите асистенти или четвъртия арбитър. Разбирам мотивите на Левски да подаде жалба, но това няма да е достатъчно за назначаване на нов мач. Нарушението на правилото не е такова. Преиграване можеше да има, ако се зачете гол с директен удар при непряк свободен удар, без топката да се докосне до втори човек или при наличие на 12 противникови играчи на терена", заявява сърбинът Радойчич.

Вижте още: Станимир Стоилов разкри какво би го накарало да си тръгне от Левски!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички