Станимир Стоилов коментира подадения протест пред УЕФА и отложените мачове на Левски


Станимир Стоилов коментира подадения протест пред УЕФА и отложените мачове на Левски
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

17454 0

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде интервю пред "Gong" след мача-реванш с Хамрун Спартанс, в което направи равносметка на случилото се на стадион "Георги Аспарухов", коментира депозирания протест пред УЕФА и отложените мачове на "сините" в Първа лига.

"Левски не трябваше под никаква форма да отпада след победа в първия мач с Хамрун. Донесохме тъга и мъка за нашите привърженици, за което мен най-много ме боли. Не ми се иска да имат негативни емоции, но футболът е непредсказуемо чудо. Анализът е много труден след такъв мач", започна той.

"И двете срещи не подсказваха, че Левски има проблеми в игровите си действия на терена, не подсказваше, че ще загуби. Левски беше по-активният отбор, по-добрият. Допуснахме една-две грешки във фаза атака и една-две грешки във фаза защита в двата мача. Не трябваше да се допускат. Може би съдбата ти казва, че си бил дотук след такова злощастно отпадане и трябва нещо да се промени, за да продължим напред. В игровите действия е ясно, че има какво да подобряваме, особено в завършващата фаза, и да не допускаме индивидуални действия в защита. Тежко е да видиш и да присъстваш на такива два мача и накрая да си отпаднал. Съжалявам най-вече за нашите фенове, на които искаме да им носим само радост и удоволствие от футбола".

"В последно време играем повече за резултат заради важността на всеки мач, за да се класираме в евротурнирите, да спечелим Купата на България, да продължим в Европа, отколкото да развиваме игровия си стил. Засега отборът успява да издържи на напрежението и към очакванията, които и аз, и хората имат. Това че се срина беше едно футболно нещастие, никак приятно за нас, левскарите. Нямаше да ме боли толкова, ако противникът беше по-добър. За мен и в двата мача Левски беше футболно по-добрият отбор. Трябва да си търсим проблемите, да ги отстраняваме и Левски да върви напред. Казах го, че във футбола никой не може да обещава резултати. Аз съм обещал работа. Може би съдбата ни обърна гръб в този ден. Левски показа огромна сплотеност през тези 8-9 месеца. Това е най-хубавата победа и това трябва да продължи с двойни сили в момента", надява се Стоилов и след това констатира:

"В последните 10 години по постижения и по представяне Левски е превърнат точно в малтийски отбор. Или отпадахме веднага, или изобщо не се класирахме. Това, че след моето идване хората видяха нови "сини" приказки, е добре, защото Левски беше стабилен на терена. Хамрун ми направиха много добро впечатление, когато ги гледах за първи път след победата над ПАОК. Те са научен, комбинативен отбор, който знае какво иска на терена. Няма класата на ПАОК, но е отбор, който е добре обучен да играе комбинативен футбол. Аз казвам, а дали хората ми вярват на думите, е отделен въпрос. Не съм от хората, които лъжат. Ние трябва да си носим кръста, след като сме отпаднали".

"Този отбор на Левски е създаден с минимални финансови средства в сравнение с другите водещи отбори в България. Това не трябва да звучи като оправдание, а като спазване на строга финансова дисциплина заради дълговете и глупостите, които се направиха през последните 10 години. Сега трябва да преглъщаме негативизма, загуби и някои не чак толкова гръмки трансфери и резултати, за да можем да оправим всички глупости, които се сътвориха на гърба на Левски. Чак след това можем да тръгнем по пътя на богатите", продължи треньорът на 26-кратните шампиони и след това мотивира желанието на клуба да преиграе мача с Хамрун:

"Ние спортните хора загубихме битката на терена. Ако клубът успее да направи преиграване на мача, това ще е шанс за нас да поправим грешката си. Това, което виждам е нарушение на футболния феърплей, защото играчът на Хамрун участва активно в гола. Има хора, които да преценят. Ако ни се даде шанс, ще се опитаме да победим. Аз обаче вече съм приел чисто спортното поражение. Поздравих колегите от Хамрун за победата".

В края на своето интервю Станимир Стоилов се извини на българските отбори за създаденото неудобство с отлагането на мачове в Първа лига:

"Искахме да направим най-доброто от психологическа гледна точка за отбора, за да можем да стигнем най-напред. Съжаляваме за неудобството, което създадохме на нашите противници. Сега им даваме възможност с БФС да изберат най-удобните за тях дати, за да изиграем тези мачове. Ще се съобразим с желанието им. Не е проблем да играем през два или три дни".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички