"Беше безучастник": Бивш играч на Левски хвърли вината върху Станимир Стоилов


"Беше безучастник": Бивш играч на Левски хвърли вината върху Станимир Стоилов
Снимка: Levski.bg

5073 0

Бившият футболист на Левски Петър Курдов даде интервю пред "Тема Спорт", в което говори за отпадането на "сините" от евротурнирите. Нападателят, който има 118 мача и 36 гола за клуба на ниво "А група", заяви, че треньорът Станимир Стоилов е този, който носи вината за загубата от Хамрун Спартанс:

"С оглед на това, което се говореше през последните години за футбола в Малта, никой не очакваше, че Левски ще загуби. Не вярвахме, че ще се сгромолясат по този недостоен начин. Едва ли има някой, който е очаквал загуба точно на "Герена" от малтийски отбор. През седмицата се наслушахме, че били сервитьори и аматьори, но в крайна сметка момчетата надбягаха и надиграха Левски", започна Курдов и изрази мнение, че тимът все още е тактически "зелен":

"При "сините" нещата не вървяха изобщо. Да, имаше някакво надмощие, но в крайна сметка патроните бяха халосни. За кой ли път се проявява тази българска слабост да не сме концентрирани в края на мача. Тактически се видя, че Левски е все още много зелен".

На въпрос кой носи вината за отпадането, пловдивчанинът посочи Станимир Стоилов и го обвини, че е бил "безучастник" и не е знаел какво се случва: "Разбира се, че треньорът. Има още какво да учи. Независимо, че вече му бяха сложили короната на главата и му казваха, че е най-великият. В моята шеговита форма преди време си казах мнението. Не е тайна, че не храня добри чувства към този човек, защото имам основателна причина. Кой друг да носи вината, ако не треньорът? По едно време седеше неадекватен край тъчлинията. Не знаеше какво се случва и не можеше да ръководи мача. Беше безучастник, а да не говоря за интервюто, което даде след мача. Хвана ме срам да го слушам. Не съм от хората, които ще му цепят басма".

Последва и "залп" по Наско Сираков: "Да попитам и за този човек, който се нарича собственик, защо не излезе да защити отбора, а се скри като първата мишка? Отново виждаме къде са слабите неща и продължават да се поставят същите футболисти. Не искам да визирам специално някой, но всеки знае заради кого сините загубиха. Направо беше смехотворно".

В края на своето интервю 61-годишният Петър Курдов отново се върна към Стоилов: "Отборът е средна ръка, а самочувствието на треньора минава вече всякакви граници. Някой трябва да му ги каже тези неща. Най-великият бил Мъри, пълни глупости. В Левски е имало три пъти по-добри треньори от него. Нека да не се заблуждаваме".

Вижте още: Станимир Стоилов разкри какво би го накарало да си тръгне от Левски!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички