Станимир Стоилов: Върна се злобата и негативизмът към Левски, може би от там се връща и страхът


Станимир Стоилов: Върна се злобата и негативизмът към Левски, може би от там се връща и страхът
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3135 0

Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде пресконференция преди утрешното (22 октомври) домакинство срещу Локомотив Пловдив от 15-ия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" ще стартира в 19:45 часа!

"Нормално е да очакваме реакция от футболистите, да разбират важността на мача, да разбират това, че в две срещи не успяхме да спечелим и е време да се върнем на пътя на победите. Надяваме се да реагираме по най-добрия начин и по начин, който подобава на Левски. Нямам причини за притеснение откъм настройка и желание у играчите. Тяхната амбициия и присъствието на привържениците винаги ги държи високо мотивирани", започна "синият" наставник.

"Знаем, че отборът на Локомотив е доста труден противник и през тази година играе и комбинативен, и атакуващ футбол, така че очаквам да стане един футболен празник и нашият отбор да спечели. Видяхте, че Локомотив победи Славия категорично с 3:0, а ние загубихме от тях. Ако не играем на максималните си възможности, напълно възможно е Локомотив да ни поднесе неприятни изненади", предупреди Мъри.

Относно това дали има проблем с контузени играчи, той заяви: "Нямаме играчи с травми на този етап, но все още има доста време до мача. Дано всичко да е наред. В момента всички футболисти са здрави, някои имат леки болежки, но не са проблеми, които да попречат на даден играч да участва в мача".

Треньорът на Левски бе запитан и за Виктор Касай и пресконференцията му от 19 октомври: "Още миналата седмица казах, че трябва да оставим професионалистите да коментират съдийството. Никога не съм си позволявал аз да давам акъл. В интерес на истината - след цялата ненужна истерия, която се вдигна, се оказа, че Левски е бил ощетен в мача с Локомотив София, голът на Ботев Пловдив правилно е бил незачетен, няма наказание за съдията от мача с Берое и на мача със Славия е трябвало да бъде отсъден гол. Така че в тези четири случая Левски е бил ощетен или е бил прав".

Станимир Стоилов изрази мнение и че добрите резултати на "сините" преди време са отключили злоба към клуба, но това е добре, защото значи, че си "вършим добре работата": "Истерия се създаде след 2-3 победи на Левски. Оказва се, че не сме чак толкова страшни. Хората, които ги пишеха и ги говореха тези работи трябва да се засрамят. Има и нещо друго интересно и важно - отключихме злобата и негативизма към Левски, което говори добре - значи си вършим добре работата. Върна се злобата и негативизмът към ФК Левски, може би от там се връща и страхът...".

В края на своята пресконференция Мъри се съгласи и с колегата си Любослав Пенев, който по-рано днес критикува остро системата ВАР: "Съгласен съм с думите на Любо Пенев. По време на мач трябва да се взимат по-смели решения. Прекалено много се разчита грешките да се поправят от ВАР. Клубовете имаме доста по-сериозни проблеми, за да се вглеждаме в съдиите. Оказа се, че в нашите случаи съдиите са били прави или грешките са в ущърб на Левски. За нас е по-важно да се каже някоя глупост, а дали е истина, не е толкова важно".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички