Любослав Пенев с мощна атака към системата ВАР преди Славия - ЦСКА 1948


Любослав Пенев с мощна атака към системата ВАР преди Славия - ЦСКА 1948
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

1274 0

Старши треньорът на ЦСКА 1948 - Любослав Пенев, даде пресконференция преди утрешното (22 октомври) гостуване на Славия от 15-ия кръг на Първа лига. 

В голяма част от времето наставникът на "червените" говори за работата на родните рефери със системата ВАР и иронизира шефа на съдийската комисия - Виктор Касай, който преди 2 дена даде обширна пресконференция по темата:

"Кога Касай е давал пресконференция? Той тук ли е? Доколкото знам повече време прекарва в чужбина. Това, което казвам за съдиите, не е критика. С този ВАР се създава впечатление, че много се опираме на този изкуствен интелект, а не на живите хора", заяви Пенев и акцентира върху това, че заради честото ползване на системата се губи много игрово време:

"Ние за най-елементарната ситуации спираме играта. Такива ситуации в Европа дори не се обаждат за тях. Тук ВАР, ВАР, ВАР. Някой прави ли си труда да изчисли колко време се губи заради ВАР. Ощетени са отбори, футболисти, зрители на стадиона и пред телевизията".

"За какво са ми тези съдии на терена - тримата плюс четвъртия. Да сложат 3-4 робота, да правят каквото им кажат от катафалката и да приключим темата. Така и ние треньорите ще хабим по-малко нерви за тях, защото роботите сигурно ще бъдат глухи за нас треньорите", продължи монологът на Любо Пенев, който констатира, че "това не може да продължава така":

"Наблюдавам международни мачове и то много. Такова спиране и прекъсване на играта, свързано с ВАР, няма никъде. Повече от половината ситуации в момента не са за спиране на играта. Другите - съдиите на терен трябва да вземат решение. Едва най-заплетените и трудните трябва да са свързани с ВАР. ВАР се превърна в основно действащо лице. Това не може да продължава така. Ощетяваме футбола и то много".

"Първо гледаме себе си, но зависим от това съдийство и този вълшебен ВАР, от който се ръководят мачовете. Може би това време се губи в телефонни обаждания, за да се получи инструкцията. Прекалено много изкуствен интелект. Оправдаваме се с ВАР. ВАР греши много повече от нас нормалните хора и то много повече", категоричен бе треньорът на ЦСКА 1948, който каза следното за гостуването на Славия:

"Играем добре и като домакин, и като гост. Познаваме отбора на Славия. Представя се много добре, играе сериозен футбол и се подготвяме за този мач. Това ще бъде поредният тежък мач за нас. Те си имат своите оръжия, ние нашите оръжия. Сериозна битка. Контузени няма. От психологическа гледна точка сме в добро състояние".

*ЦСКА 1948 е на второ място в Първа лига с актив от 30 точки. Съставът на Златомир Загорчич е седми със сбор от 24 пункта. Ето я и цялата програма, по дати и часове, за 15-ия кръг в Първа лига (последвайте линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички