Станимир Стоилов сменя схемата на игра на Левски


Станимир Стоилов сменя схемата на игра на Левски
Снимка: Levski.bg

5225 0

След отпадането си от европейските клубни турнири, през идния уикенд (20 август) Левски ще се завърне към ангажиментите си в Първа лига - отборът на Станимир Стоилов е домакин в съботния ден на Хебър Пазарджик в мач от 7-ия кръг на първенството, който ще стартира в 20:15 часа.

"Тема Спорт" съобщава, че "синият" наставник ще изостави схемата на игра с трима защитници в този двубой и ще заложи на двама централни. Почти сигурно е, че това ще са Хосе Кордоба и Ноа Сонко Сундберг, тъй като Келиан ван дер Каап има леки здравословни проблеми.

Допълва се, че Стоилов има намерение да "замрази" постройката на игра 3-4-3, с която играеше в Европа и в мачовете с Лудогорец за Купата на България през миналия сезон. Евентуално "размразяване" би станало факт в мача с "орлите" за Суперкупата (на коя дата е?) и в сблъсъка срещу ЦСКА, който е насрочен за 18 септември (11 кръг).

След отпадането от Хамрун, Мъри Стоилов бе заявил, че до момента е избирал състав и схема на игра, с които да печели мачовете, а не толкова да развива стила на отбора. Твърде вероятно е в следващите седмици и месеци подходът на "Герена" да бъде променен, с оглед на головата немощ, която "откъсна главата" на "сините" срещу малтийците!

Вижте още: Левски пусна билетите за мача с Хебър Пазарджик и излезе с призив към феновете

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички