Емоцията не е добър съветник - Левски има само един проблем


Емоцията не е добър съветник - Левски има само един проблем
Снимка: Levski.bg

9336 0

Каквото било, било - Левски се завърна в Европа, отстранявайки ПАОК и я напусна, губейки от Хамрун Спартанс. В първия случай "сините" победиха по-добър отбор, а във втория загубиха от по-слаб. В никакъв случай гърците не са световна класа, както и малтийците не са на дъното на футбола, въпреки произхода си. 

В часовете след дузпите на "Герена", в медийното пространство и социалните мрежи се разрази страшна вихрушка от недоволство, грозни епитети и непремерени думи. "Тука е така" е популярен израз в нашата страна и привържениците със сигурност имат право да са разочаровани, но емоцията никога не е добър съветник. Когато човек ѝ се поддаде, рискува да загърби обективността, а на по-късен етап да съжалява за думите си.

Това правило важи и в двете посоки - както когато се превъзнасяш след победи, така и когато сипеш огън и жупел след загуби!

Станимир Стоилов, който до вчера беше определян едва ли не за треньор №1 на Балканите, изведнъж се оказа, че е объркал състава. Николай Михайлов, когото масово хвалеха за десетките "сухи" мрежи, изведнъж се оказа, че е приключил с футбола и трябва да се маха. "Убийственото бразилско трио" Уелтън-Бари-Роналдо се оказа некадърно. Филип Кръстев, за когото всички се молеха да остане на "Герена" - вече не става...

В предишни години, когато Левски отпадаше от евротурнирите, големият проблем беше, че в играта на тима нямаше капка мисъл, а конците на топката се разшиваха с непрестанни балонни центрирания и безадресни изритвания. Тактическа дисциплина нямаше, игрови облик нямаше - отборът беше далеч от смисления футбол. Сега обаче ситуацията е коренно различна!

Големият проблем на "сините" в момента е само един и той е свързан с неумението да се завършват атаките по най-добрия начин и да се реализират създадените положения. От тази слабост произлизат всички беди! Футболистите на Станимир Стоилов имаха 21 голови ситуации в първия мач с Хамрун и 19 на реванша в София. Е, колко повече от това? И то на ниво 'евротурнири'? 40 положения, а само 2 гола?!

Левски играе дисциплинирано. Всеки играч знае къде трябва да застане. Атаките са разнообразни, нападателите си освобождават коридори един на друг и не спират да се движат по терена. Пробивите са факт, преодоляванията 1 в 1 също. Това е картинка, за която преди 12 месеца феновете само можеха да си мечтаят. Единствено головете липсват и точно в тази насока трябва да се работи много усилено, за да се спестят сцени като вчерашната в бъдещ момент. Нима някой има съмнение, че ако Уелтън бе по-съобразителен в началото на мача снощи Левски нямаше да победи с разлика Хамрун?

Думичката "АКО", естествено, няма никаква сила във футбола, който е игра на грешки, както и Станимир Стоилов изтъкна след последния съдийски сигнал. Отборът му допусна две в защита и те се оказаха фатални именно заради головата немощ. При 5:2, да речем, никой нямаше да обсъжда дали Николай Михайлов е можел да се намеси по-добре или не.

В този смисъл, трагедиите сега са излишни. Нека на "Герена" продължават да работят, нека "Хамрун Спартанс" им послужи като обица на ухото. Сезон 2022/23 изобщо не е свършен, а тепърва започва - Левски има да играе финал за Суперкупата с Лудогорец, ще защитава трофея си от Купата на България, ще има своите шансове и в Първа лига.

А за Европа не се притеснявайте. През 2004 година, след Беверен, и други упрекваха Левски на Станимир Стоилов. Но само година по-късно...

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички