Станимир Стоилов с два варианта за схемата на игра на Левски във финала срещу ЦСКА


Станимир Стоилов с два варианта за схемата на игра на Левски във финала срещу ЦСКА
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

2160 0

Наставникът на Левски Станимир Стоилов все още не е преценил коя схема на игра да използва във финала за Купата на България с ЦСКА. Той извеждаше Левски в схема 4-2-3-1 през есенния полусезон и през повечето мачове през пролетта, но също така залагаше и на схемата 3-5-2, която сработи доста успешно в трите мача срещу Лудогорец и в последния кръг срещу Черно море на „Тича“. Резултатът от нея са три победи – срещу Черно море с 1:0, както и в двата полуфинални мача за Купата на България с Лудогорец – 2:3 и 1:0. Загубата отново дойде от разградчани, но за първенство, когато „орлите“ победиха с 2:1. Въпреки резултата тогава, Левски се представи отлично и в големи периоди тотално надиграваше своя съперник.

Има логика и сега Мъри да заложи на 3-5-2, като така Уелтън да действа в атака заедно с Билал Бари, а бързият и техничен бразилец определено ще има предимство срещу по-тромавите централни защитници на ЦСКА – Томас Лам и Мено Кох. При 4-2-3-1 Уелтън действа като крило и в миналите две дербита Иван Турицов се справи отлично срещу него и успя да го удържи. Освен това, Стоилов не е доволен от представянето на Илиян Стефанов в последните мачове, който играе зад нападателя при тази схема.

Други промени не се очаква да бъдат правени. Титулярният вратар на Левски във финала почти сигурно ще е младокът Пламен Андреев. При схема 3-5-2 тримата централни защитници пред Андреев ще бъдат Сонко Сундберг, Келиан ван дер Каап и Хосе Кордоба. Като халф-бекове ще действат Цунами и Драган Михайлович, тримата в средата на терена ще са Георги Миланов, Филип Кръстев и Андриан Краев. В атака ще си партнират Билал Бари и Уелтон, както вече стана ясно.

При вариант 4-2-3-1 нидерландецът ван дер Каап ще остане резерва, Уелтън и Миланов ще са по крилата, а Илиян Стефанов ще играе зад Билал Бари.

 Вижте още: Алън Пардю пуска изненадващ титуляр срещу Левски

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички