Станимир Стоилов: Левски разполага с отбор, който може да се противопостави на ПАОК


Станимир Стоилов: Левски разполага с отбор, който може да се противопостави на ПАОК
Снимка: Levski.bg

1338 0

"Роналдо можехме да го привлечем още декември месец като свободен агент" - това разкри треньорът на Левски Станимир Стоилов в интервю за предаването "Арена спорт" по "БНТ". "Синият" наставник засегна темата за летните трансфери и предстоящите мачове с ПАОК от втория кръг на турнира Лига на конференциите:

"На този етап смятам, че Ивелин Попов, Анте Блажевич и Роналдо ще са лятната селекция на Левски. Ако има изходящ футболист и позицията му се оголи, ще трябва да се подсилим. Мисля, че ще се справим с групата, с която разполагаме", започна Стоилов.

"Роналдо е офанзивен футболист, но не е типичен нападател. На този етап не може да кажем, че имаме проблеми с нападението, след като постигнахме положителни резултати през миналия сезон. Билал Бари, Марин Петков, Ивелин Попов и Илиян Стефанов могат да играят атакуваща позиция. Ще се опитаме да организираме тройка нападатели, който да бъдат по-динамични и по-раздвижени".

"Роналдо можехме да го привлечем още декември месец като свободен агент. Разходът за такъв перспективен футболист не бе голям, а спонсорът пое по-голямата част от него", допълни наставникът на Левски, който е убеден, че "сините" имат сили да се противопоставят на ПАОК:

"ПАОК е сериозен съперник. Не помня от колко години Левски не е имал толкова тежък противник още на старта в евротурнирите, но ние разполагаме с отбор, който може да се противопостави на ПАОК. Ако успеем, ще сме много доволни".

"Има план и стратегия за развитие на отбора и не трябва да се отклоняваме от пътя. Най-важни са колективните действия на терена. Отборът трябва да работи като часовников механизъм, за да може да компенсираме класата на противника. Ясно е, че можем да приключим евроучастието си още в първия кръг, но това е напълно нормално с оглед факта, че Левски загуби огромния си коефициент, който бе натрупал във времето".

Станимир Стоилов още веднъж почерта и факта, че отборът му не е изиграл добър мач в защита срещу Септември София: "На контролата със Септември се видя, че има несериозно отношение към играта на отбора във фаза защита. Ще се постарая този проблем да го реша в най-скоро време, защото в името на Левски компромиси не правя. След спечелването на Купата миналия сезон играчите трябва да разберат, че ангажиментите им вече са по-големи, отколкото бяха досега".

"Аз лично смятам, че Левски трябва да играе много по-добре. Без желание и амбиция няма как да се постигнат успехи във футбола. Без значение дали целите са изпълними или не, в Левски винаги трябва да се поставят високи цели", завърши Мъри.

Край на трансферите: Как ще изглежда Левски през сезон 2022/23?

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички