Край на трансферите: Как ще изглежда Левски през сезон 2022/23?


Край на трансферите: Как ще изглежда Левски през сезон 2022/23?
Снимка: Levski.bg

15313 0

"Надявам се до края на деня или най-късно утре да приключим сделката около новия футболист, който имаме амбиции и желание да привлечем. Всичко е ясно като медицински прегледи, като договорки между нас и играча. Между двата клуба има детайли за изчистване, те ще получат някакъв процент, а ние 'свободен трансфер'. Изчистват се последни детайли. Ако успеем, с това ще приключи селекцията" - това бяха точните думи на Станимир Стоилов във вчерашния 15 юни, след като стана ясно, че "сините" ще играят с ПАОК във втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите.

Е, след като рано тази сутрин Левски обяви, че е подписал договор с бразилеца Роналдо, можем да заключим, че повече входящи трансфери на стадион "Георги Аспарухов" няма да има!

Трима са новите в тима на Стоилов - Ивелин Попов, Анте Блажевич и гореспоменатият Роналдо. Междувременно Драган Михайлович и Радослав Цонев напуснаха, а същото се очаква да се случи в близките дни и с Иван Горанов и Димитър Костадинов.

През сезон 2022/23 Левски ще се бори на 3 фронта - Първа лига, Купа на България и Лига на конференциите. В момента "сините" са на лагер в Боровец, а идната събота (18 юни, 11:30 ч.) ще бъде първата им контрола - срещу Септември София.

Ако се има предвид, че Станимир Стоилов вече успя да стегне защитата на Левски и там няма много въпросителни, то най-интересно ще бъде как ще изглежда титулярният му състав през новата кампания в атакуващ план. 

СХЕМАТА

През пролетта на 2022 година Левски игра много успешно в постройка с трима в отбрана, която се оказа особено печеливша в двата 1/2-финала с Лудогорец за Купата. По традиция, Стоилов обича да играе с четирима централни бранители, но добрата вест за него е, че през новата кампания ще има с една идея по-дълга и по-качествена резервна скамейка, по която да нагажда схемите си.

ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Ивелин Попов и Роналдо са атакуващи футболисти и ще спорят за титулярните места с Уелтън, Билал Бари, Илиян Стефанов, Георги Миланов, Филип Кръстев и Марин Петков. Позицията на Андриан Краев изглежда сигурна, макар че, в зависимост от противника, Левски ще може да си позволи да играе и без него. Анте Блажевич със сигурност ще играе на мястото на Драган Михайлович, а единственият му конкурент ще бъде Патрик Галчев. Под рамката на вратата вариантите са същите - Николай Михайлов или Пламен Андреев.

SPORTLIVE.BG публикува 6 ПРИМЕРНИ варианта, по които Левски може да играе през сезон 2022/23:

Вариант 1:

Вариант 2:

Вариант 3:

Вариант 4:

Вариант 5:

Вариант 6:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички