Левски и ПАОК с ключово решение за мачовете помежду си – няма да има гостуващи агитки


Левски и ПАОК с ключово решение за мачовете помежду си – няма да има гостуващи агитки
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5401 0

Левски и ПАОК стигнаха до интересно решение. „Сините“ ще приемат гръцкия гранд на стадион „Георги Аспарухов. В двата мача между тях от турнира Лига на конференциите обаче няма да има гостуващи фенове, твърди „Тема Спорт“.

Ръководствата на родния гранд и ПАОК по този начин са открили начин да изтърпят наказанията си, като същевременно с това да се презастраховат от евентуални рецидиви, ако на трибуните има гостуваща агитка.

Левски е задължен да затвори един сектор да домакинството на тима от Солун. „Сините“ имат наложено наказание след един от последните мачове на отбора в Европа. През 2019 година столичани трябваше да играят без публика две домакинства – срещу Ружомберок (2:0) и АЕК (Ларнака) (0:4), заради ексцесии в предходния сезон, когато Левски отпадна безславно от люксембургския Вадуц.

При визитата на Ружомберок обаче делегатът на УЕФА описа, че феновете на столичани са разпънали знаме, което не отговаря на протоколите на европейската централа, след което тя задължи българския клуб в следващото домакинство да затвори цяла трибуна, която да е с капацитет не по-малък от 3000 човека. Срещу гърците това ще бъде именно Сектор „Г“.

ПАОК също има наложено наказание от УЕФА. Отборът на ексцентричния бизнесмен Иван Савидис ще бъде без фенове при гостуването в София, тъй като беше санкциониран с лишаване от привърженици за следващото гостуване заради ексцесии по време на мача с Марсилия от 1/4-финалите в Лигата на конференциите.

В клуба от Солун обаче се притесняват и от рецидиви на техните фенове. Поради тази причина са се споразумели с Левски по време на двубоите помежду им от Лигата на Конференциите да няма гостуващи агитки, твърди изданието.

А ето какво коментира Попето за мачовете с ПАОК.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички