Станимир Стоилов: Моето 13-годишно отсъствие от Левски не беше случайно


Станимир Стоилов: Моето 13-годишно отсъствие от Левски не беше случайно
Снимка: Levski.bg

4561 0

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов, даде интервю пред "Gong", в което говори за сдружението "Левски на Левскарите" и дълговете на клуба към НАП.

"Изключително съм доволен, че беше създадено сдружението. Хората, които участваха в неговото създаване и развитие до този етап положиха неимоверни усилия и труд, и то безплатен, за да го създадат. Сдружението е факт и има вече първите си приходи. В следващите дни, когато са готови, ще ги преведат в касата на клуба. От тази по-голяма точност и потвърждение на нашите думи, когато обикаляхме по България и казвахме какво искаме да се случи, няма", започна наставникът на "сините".

"Искаме да направим сдружение, защото целта му е да помогне на клуба. После изместихме ангажимента едва ли не за взимане на акциите от някого, за грабене, придобиване, управление… В България много лесно може да казваш нещо без да имаш определени аргументи. Затова каним всеки, който има някакво съмнение или недоверие, за да се коментира. Все пак стояха хора от клуба с лицата. Затова би трябвало да има повече диалог. При нас винаги има някакво недоверие, негативизъм, който след време побеждава. Аз съм казвал, че истината рано или късно побеждава. Понякога се забавя, отлага или прикрива, но рано или късно излиза на повърхността".

"Моето 13-годишно отсъствие от Левски не беше случайно. Много често истината се изкривяваше, прикриваше. Казваха се постоянно неистини. Аз предпочитах да си мълча или ако казвах истината, никой не искаше да я чуе. В България никога не е време да кажеш истината", констатира Стоилов.

"Сдружението рано или късно ще победи. Истината е там, тя ще победи. Всичко друго са някакви приказки да си говорим, само защото някой от сдружението не ни е симпатичен. В крайна сметка, ако има 5-10-15-20 хил. фенове кой може да ги манипулира? Досега сдружението показа сила. Направи Управителен съвет, избра председател, който ще има шест месеца да управлява. След това всеки член на сдружението ще може да избира кой да е шеф. Те имат само функции да популяризират сдружението и след това да преведат средствата на клуба. От това по-благородно нещо надали има".

Треньорът на 26-кратните шампиони не скри, че е очаквал по-силен старт на "Левски на Левскарите": "Лично аз очаквах по-мощно да стартираме като бройка хора. Имаше затруднения при обявяването на сдружението, информацията, от начина, по който можеш да станеш член. Ще отнеме време да събере членове. Ще отнеме време истината да победи. Не е страшно, че сдружението не тръгва по най-добрия начин или не тръгва със супер еуфория. Нещата със супер еуфория свършват бързо. Когато истината победи, всичко ще си дойде на мястото".

"Чувам хора с предложения да отворим сметка към НАП. Левски има сметка за НАП. Тя е запорирана от НАП. Да заповядат и да превеждат там. Има сметка на клуба, в която може да се напише и основание на превода НАП. Клубът ще ги преведе там. Всеки си е отделно интересен в този цирк. Доста години този негативизъм витае около клуба. Доста години се опитват да дават насока и направление как да се управлява клуба. Казах вече, че Левски пропадна от съветници и от слабо управление. Тези две неща трябва да се избегнат. Докато съм аз тук не ми трябват съветници. Акъл не ми давайте, дайте ми пари! Дайте пари на Левски, ние ще се справим. Някои го обръщат с дайте на него. Аз не искам за себе си, искам за Левски, да чистят към НАП задълженията. Сдружението е точно възможност да изчистим задълженията си към НАП", смята 55-годишният специалист.

В края на своето интервю, Станимир Стоилов отговори и на въпрос защо смята, че Димитър Димитров-Херо ще е най-удачният вариант за нов старши треньор на България:

"За да не влияе моето мнение под никаква форма вече, аз казах, каквото имаше. Важно е взетите решения да са аргументирани и точни. Ако някой ме покани, ще си дам аргументите. Имам и други треньори, които мисля, че ще се справят, но в случая ми излезе името Димитър Димитров. В България се дава шанс на много хора, без да са го заслужили. Казват, че той е млад и перспективен. Перспективата се показва на терена или с резултати. Всичко останало са разговори. На треньора и играчите на гърба стои визитката. Това е истината. Трябва да намериш най-доброто решение за българския футбол. Това е приоритет на президента на българския футбол и на Изпълкома. Те са хората, които ще решат кой. Това, че аз съм казал мнение, не трябва да е решително. Трябва да има диалог. Ако ме поканят, ще им обясня защо. Не вярвам, че някой ще ме покани за това нещо, а и не държа. Много важно е да кажа, че не държа", подчета Мъри.

Вижте още: Левски и ПАОК с ключово решение за мачовете помежду си

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички