В Левски отново казаха "хоп" преди големия скок


В Левски отново казаха "хоп" преди големия скок
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5978 0

Левски отпадна на крачка от плейофа за влизане в групите на Лига на конференциите. "Сините" загубиха в редовното време от малтийския отбор Хамрун Спартанс с 1:2, а при рулетката на дузпите само Марин Петков успя да се разпише във вратата на окриления страж на гостите, който отрази ударите на Цунами и Филип Кръстев. 

За статистиката: "спартанците" са първият клубен тим от тази страна, който се изправя срещу български отбор в историята... и го елиминират. Те за първи път във вековното си съществуване ще играят плейоф за групите на някой от Европейските клубни турнири.

 

Левски, който миналата година по това време се намираше в зоната на изпадащите. Левски, който не беше сигурен дали ще успее да оцелее от финансова гледна точка. Левски, който успя да полети за Купата на България и да спечели първи трофей след 10 години пауза. Левски, който едва преди две седмици разплака ПАОК на "Тумба"... всичко това, за да се сгромоляса гръмко срещу Хамрун на "Герена".

Единствено Станимир Стоилов бе пределно наясно какво ще се случи. Неколкократно предупреди за съперника и обяви какво е нужно на отбора, за да стигне до фазата в Европа, след която в касата на клуба ще постъпят над 1 милион лева от УЕФА. Изгледа от първа линия шока, в който изпаднаха футболистите му и за момент дори "спасителят" на Левски изглеждаше безсилен.

Всеки, който е наблюдавал играта на "сините" срещу ПАОК и Хамрун Спартанс може да види разликата. Отборът на Стоилов изглеждаше безидеен, несигурен и страхлив срещу малтийците. По същия начин изглеждаше и гръцкия гранд, който определено подцени и отпадна, точно както българите го направиха срещу малтийците.

Също като в сезона, в който Левски имаше шанс да спечели дубъл с Купата и Шампионата на България. Тогава при треньор Николай Митов "сините" предадоха и двете титли за по-малко от две седмици. При злощастното равенство 1:1 със Славия на "Герена" привържениците издигнаха хореография, показваща Левски като шампион. Снощи, отново имаше прибързана радост: на "Георги Аспарухов" в края на първото полувреме кънтя заря в продължение на 7 минути само, за да отбележи отпадането от Европа час по-късно. 

Станимир Стоилов и отбора направиха невъзможното до момента. Ще могат ли да надградят? А една много хубава поговорка гласи: "Не казвай "хоп" преди да направиш скока."

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички