Станимир Стоилов: Имаме много да надграждаме


Станимир Стоилов: Имаме много да надграждаме
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

2481 0

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори след победата над Локомотив Пловдив. Въпреки успеха обаче Мъри призна, че "сините" имат още много работа за вършене. 

"Левски се представи на ниво 5.5 от 10. Аз смятам, че се представихме нелошо, но не и достатъчно добре. С оглед на важността на срещата трябваше да спечелим мача, да търсим още по-добра игра. Знаете, че искаме да изградим отбор, който да играе на гребена на вълната. Мачът се получи интересен. Локомотив също показа футболна увереност, добро самоувствие. Нашият отбор игра под голямо напрежение. Като се има предвид че Локомотив бяха с 10 души трябваше да затворим мача.

Мисля че този отбор трябва тепърва да изгражда стил на игра и постоянство. Така че победата беше от важно значение за старт на шампионата. В последните години идва публиката, пълни стадиона и не можехме да спечелим. Победата беше заслужена, имахме някакви възможности, имаме проблеми в завършващото подаване и завършващия удар.

Общо взето това, което очаквах преди мача, играчите, които имаха нужните самочувствие и увереност, се представиха на ниво. Нормално е младите да са под напрежение. Отборът може да играе доста по-добре и трябва да играе задължително по-добре, общо взето почти нямахме проблеми в защита, Има къде да надграждаме, има го оптимизмът. Трябва да продължим да работим и да изграждаме този отбор.

Днес мисля че заслужено спечелихме, нормално е да даваме все по-добри послания на нашите привърженици, трябва да играем с по-голямо самочувствие и по-голяма динамика.

Филип беше привлечен за това, което показва - да показва идеи, динамика, да бележи голове. Аз вярвам, че той има голямо бъдеще и може да помага на Левски. Той не мисли ,че това е таванът, той трябва да работи и да играе още по-добре.

Когато се наложи, ще разчитам на Горанов. Имаме крайни защитници, не може в групата да са повече от двама защитници, с приоритет ще бъдат младите играчи. Въпреки важността заложихме на част от младите и ще продължаваме, те трябва да трупат опит, имаше играчи на 17-18 и по на 20 години. Един отбор със средна възраст от около 22 г. показва увереност. Нормално е да има и спадове, и напрежение, с оглед на мача нямахме проблеми, за да спечелим.

Ивелин Попов е качествен футболист. Ние се виждахме преди Нова година, имаме чисто приятелски отношения като негов бивш треньор в Литекс и националния отбор. Той трябва да реши бъдещето си, вратите в Левски са отворени, ако реши да се прибира в България, е добре дошъл", каза Станимир Стоилов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички