SportLive научи защо Левски взе "головодника" Луан Виана (ВИДЕО)


SportLive научи защо Левски взе "головодника" Луан Виана (ВИДЕО)
Снимка: Оф. сайт на Левски

10775 0

Левски беше насочил усилията си през летния трансферен прозорец към привличането на нападател. "Сините" имаха проблем през миналия сезон с реализацията, след като защитникът Давид Яблонски стана голмайстор с 8 попадения, и съзнаваха, че им трябва голмайстор. Каква обаче беше изненадата, когато шефовете доведоха на "Герена" младия Луан Виана, който има в статистиката си едва 1 гол?!

Фенове и близки до клуба личности започнаха да недоволстват от трансфера и да се присмиват на столичния тим. Имайки предвид обаче факта, че в Левски в последната година започнаха да работят умно на трансферния пазар, то беше сигурно, че клубът трябва да има основание да вземе играча. И SportLive.bg откри голяма част от това основание.

На първо място, 22-годишният бразилец е смятан за голям талант в родината си. Толкова голям, че когато пристига в Португеза (на 17 или 18 години е), известният в страната агент Жорже Мачадо инвестира 1 милион бразилски реала в клуба. По този начин уважаваният агент си закупува правото да получи определен процент от бъдещ трансфер на смятания за "сигурна" инвестиция бразилски талант. За съжаление на Мачадо, Луан разтрогва с Португеза, заради неизплатени заплати и бизнесменът не получава никаква възвращаемост на отпуснатите средства.

На второ място, Луан е бил сред националите на Бразилия до 20 години, спечелили турнира в Тулон, Франция, през 2013 година. Това е един престижен турнир, създаден в далечната 1967 г. и печелен 7 пъти от "Селесао", за последно преди това през 2002 г. За съжаление, Виана записва само 2 непълни мача - 1:1 срещу Нигерия и 1:0 срещу Мексико, и не вкарва гол. Самото му присъствие в Тулон обаче е престижно, тъй като титуляри тогава са звезди като вратаря на Ливърпул Алисон и халфа на Барселона Рафиня Алкантара.

Голям клуб като Гремио взема нападателя през 2015 г. най-вече заради таланта му и заради участието на този турнир. И въпреки че младокът не стъпва на терена в мач в елита, в Гремио Б през сезон 2016 бележи впечатляващите 25 гола. Това е и третата причина Левски да реши да рискува с него.

"Луан е нападател с интересни характеристики, вкарал е 25 гола през сезон 2016", коментира го неговият агент Диого Силва по времето, в което играчът е желан от португалския Маритимо.

Ако бе преминал в елитния португалски тим, кариерата на нападателя можеше да се рзвие съвсем по друг начин. Но късметът му изневерява. Той е привлечен и представен в клуба, преди да мине медицински прегледи. На първата тренировка обаче се контузва, като се оказва, че травмата на десния глезен е получена предния месец в Гремио. Затова Маритимо връща играча на бразилския клуб.

Много е вероятно в Левски да са решили, че могат да доразвият таланта на Луан и да "пуснат" най-доброто, на което е способен, именно по българските терени и със синята фланелка. Още повече че в отбора има друг бразилец - Паулиньо, който също играе в атака и вече е добре адаптиран към българския клуб.

С любопитни и интересни неща около друг нов в Левски - Богдан Васчук, може да се запознаете в интервюто на Sportlive.bg. с неговия агент!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички