Спонсор на Левски: Финансовата картина е много тежка


Спонсор на Левски: Финансовата картина е много тежка
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4056 0

Изпълнителният директор на "Палмс бет" Лъчезар Петров говори пред Дарик радио за ситуацията в Левски. Той сподели, че финансовото състояние продължава да бъде тежко.

"Левски започва с малки, бавни стъпки да върви по правилния път. Този клуб е толкова велик заради феновете. Те месеци наред спасяваха клуба от фалит. Адмирации за тях и нищо друго. Заварихме клуб, в който поради липсата на финанси основни направления ги нямаше. Финансовата картина е много тежка. Феновете са направили най-важното - клубът не е фалирал. Всички други задължения обаче са продължили да се трупат. Те продължават да висят над главата на клуба".

"Една заплата на футболистите вече е изплатена. Сега се търси най-добрият модел за излизане от финансовата криза. Ясно е, че ако бяхме влезли в клуб без задължения, щяхме по-бързо да се оправим. Сега се работи по план за изчистване на задълженията. Трябват повече партньори от нашето ниво, за да може клубът да функционира нормално. Задълженията, които има Левски са напавени и чакат да бъдат обслужени".

"При всички случаи има още доста работа да бъде свършена по всички направления. Най-важното е да се намерят нови партньори, които да помагат за погасяването на задълженията. Смятам, че скоро клубът ще започне да генерира приходи".

"Никак не бе приятно да видим това, което видяхме на мача с Лудогорец със сигналните ракети. Малка група в сектор "Б" успява да развали празника на стадиона и води до преки финансови загуби - глобата и наказанието за мач пред празни трибуни. Клубът не е правораздавателен орган и той не може да се разправя с хора, които нарушават обществения ред. Това е работа на държавата. Не говори добре това, че групичка фенове могат да носят директни финансови загуби на клуба".

"Ако изключим модела Лудогорец, който е еталон за правилна работа, всичко друго работи, за да съществува, а не клубовете да бъдат изградени, да генерират собствени приходи. Има още много работа за вършене. Всички левскари обичат Левски и са готови да помогнат. Трудно ми е да разбера защо в последните години това не управлявано правилно. Това нещо не се използва".

"Има разговори с други партньори, но те са в много начална фаза. Трябва да се работи целенасочено. Ние идваме с ясни разчети и с план какво трябва да се случи".

"В рамките на няколко години трбява да се вземат сериозни мерки за стадиона. Той тече. Липсата на козирка води до други проблеми за сектор "А". Това обаче не е належащо към днешна дата - има други задължения, които трябва да бъдат покрити. Идеята за дарителска сметка за козирката се обсъжда и седи на дневен ред, но най-важното е да бъде покрито задължението към НАП. Може да се стигне до вариант да има козирка, а да играем във В група, тъй като НАП няма да е обслужен", заяви Петров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички