Ивелин Попов: Хората, които сега са в Левски, са най-големите късметлии в България


Ивелин Попов: Хората, които сега са в Левски, са най-големите късметлии в България
Снимка: БГНЕС

13493 0

Бившият капитан на националния отбор по футбол на България Ивелин Попов говори за юношеския си клуб - Левски. И по-конкретно за старши треньора на тима Станимир Стоилов, за когото Попето призна, че е един от 3-те най-добри треньори, с които е работил (двамата бяха заедно в Литекс).

"Разбира се, когато имам време чета, гледам репортажи и следя. В течение на нещата съм. Хората, които в момента са в Левски, може би са едни от най-големите късметлии в България, защото имат възможността да ги тренира Станимир Стоилов. Моята професионална кариера стартира 2005 г., сега сме 2021 г.

Това са 16 години, в които съм сменил много треньори и смело мога да заявя, че Станимир Стоилов е един от тримата най-добри терньори, с които съм работил. Неща, на които той ме е учил, докато ми беше треньор в Левски, в националния и в Литекс, до ден-днешен още са ми от полза и това доказа, че неговите виждания още тогава са били много напред" - започна той пред dsport.

"Не искам да разкривам, кои са другите двама треньори, но не забравяйте, че съм работил с доста руски специалисти, които са печелили какво ли не, побеждавали са отбори като Барселона, Байерн мюнхен. Единият от тях е Курбан Бердиев и третия ще го запазя в тайна.

Абсолютно нищо не е изключено, а и виждате, че Станимир Стоилов в последните години, не мога да се сетя за друг треньор, оставил трайна следа в чужбина, както той го направи с Астана. Влезе в групите на Шампионската лига, два пъти в Лига Европа, пет пъти стана шампион. Да се надяваме, че ще имаме повече такива треньори, които ще оставят трайна следа във футбола в чужбина" - заяви още Попето.

Междувременно Левски бе сериозно санкционират след дербито срещу Лудогорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички