След 2-ри кръг на Лига на конференциите: Левски в престижен топ 3, ЦСКА в нeгативен топ 10


След 2-ри кръг на Лига на конференциите: Левски в престижен топ 3, ЦСКА в нeгативен топ 10
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg/ Alexander Karamfilov / LAP.bg

4149 0

Три български отбора участваха във втори предварителен кръг на Лига на конференциите - Левски, ЦСКА и ЦСКА 1948. Напред продължиха само "сините", което стана причина те да попаднат в една положителна класация след преминаването на тази фаза от турнира.

Каква е тази класация, в която са "сините"?

Въпросната класация е за най-голям процент сухи мрежи, като Пламен Андреев заема временно третата позиция, но същевременно има абсолютно същите показатели като първия и втория в нея. Става дума за 2 сухи мрежи в 2 мача или 100%.

Въпреки това стражът на Сепси Роланд Никзули е пред него - на втора позиция, а на първа е Карлос Олсес от латвийския Валмиера.

С колко играчи Андреев дели това постижение?

Има още трима с такова постижение - Денеш Дибуш от Ференцварош, Даниел Перец от Макаби Тел Авив и Алтай Вайиндир от Фенербахче.

Левски и в топ 11

Левски е в топ 11 и в друга класация на Лига на конференциите. Тя е за собствени кадри в състава към момента на участие в третия по сила европейски клубен турнир. "Сините" са на 11-а позиция с 13 футболисти от школата. Първите 3 места заемат Динамо (Киев) с 27, Фарул Констанца с 22 и Макаби Тел Авив с 20.

ЦСКА в антикласация

В класация попадна и ЦСКА, но тя е негативна. Касае се за дисциплина в изиграните мачове. За жълт картон се дава 1 точка, за втори жълт - 3, а за директен червен картон - 5. Българският тим има 13 точки и е на десета позиция по грубост. Футболистите на Саша Илич/Нестор Ел Маестро са получили 10 жълти картона и един втори жълт - на Марселино Кареасо.

Най-грубият тим в този етап на Лига на конференциите е КФ Дюкаджини с 22 точки, втори е Европа ФК със 17, а трети - Линфийлд с 16. Любопитно е да се спомене, че Левски в тази класация е на 77-мо място с 5 точки, а ЦСКА 1948 е 91-ви също с толкова пункта. Неслучайно в Израел отличиха Андреев в очерк за Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички