"Все още с много фенове и с вратар на бъдещето": В Израел с любопитно представяне на Левски


"Все още с много фенове и с вратар на бъдещето": В Израел с любопитно представяне на Левски
Снимка: levski.bg

15112 0

Любопитен очерк за Левски направи израелското издание sports.walla.co.il в опит да запознае феновете на Апоел Беер Шева със следващия им съперник в Европа. Двата тима се изправят един срещу друг в трети предварителен кръг на Лига на конференциите.

"Млад отбор, бразилски звезди, хубави спомени от Израел и вратар, който е предопределен да стигне възможно най-далеч" - така най-общо израелската медия описва настоящия тим на "сините".

Изданието разказва за спечелените отличия от българския гранд, посочвайки, че той е "един от двата традиционни луксозни клуба на България" заедно с ЦСКА. Отбелязва се, че бивши левскари, като Елин Топузаков, са играли в Израел.

"През последните години в България най-успешен е богатият Лудогорец, но Левски все още има много широка фен база и получава много подкрепа от трибуните", уточнява изданието. То обаче отбелязва, че заради наказание от УЕФА Левски ще пътува до Израел без фенове.

"Над всички в състава стои името на вратаря Пламен Андреев. Едва на 18 години, той вече е под постоянно наблюдение на отбори от Италия, Германия и Англия, част е от мъжкия тим и през миналия сезон носи капитанската лента. В дългия период, в който българският футбол е на много ниско място, Андреев се смята за светъл лъч", пише sports.walla.co.il.

Медията разказва и за изградената от бразилци "синя" атака и уточнява, че защитата се ръководи от панамеца Хосе Кордоба, който е едва на 22 години, но изглежда, че до година-две ще стигне до много по-силно първенство от българското. В реванша срещу Шкупи Уелтън показа малко бразилска "магия".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички