След 1 година ще си говорим пак, евентуално... - коментар след мачовете на Левски срещу Айнтрахт Франкфурт


След 1 година ще си говорим пак, евентуално... - коментар след мачовете на Левски срещу Айнтрахт Франкфурт
Снимка: ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI

8504 0

За "червена" България - задоволство и отдъхване, за "синя" България - болка. Левски загуби плейофа за влизане в груповата фаза на турнира Лига на конференциите срещу Айнтрахт Франкфурт с общ резултат 1:3.

Но, противно на очакванията, в 180+ минути тимът на Николай Костов не допусна разгром срещу един много качествен отбор от елита на Германия.

Да, за разлика от първия мач на "Васил Левски", във втория на "Дойче банк Парк" 26-кратните шампиони на нашата страна бяха категорично надиграни, макар и да не допуснаха гол във вратата си чак до 79-ата минута. 

Опит и класа

Марио Гьотце - световният шампион с Германия, се оказа ключовата фигура в състава на Дино Топмьолер. Той бе в основата на два от трите "пирона", който опънаха мрежата зад Пламен Андреев. От друга страна, липсата на опит от страна на Асен Митков пък доведе до две от трите попадения в "синята" врата...

На кого да се сърди "синя" България?

Няма на кого. Съставът на Николай Костов изигра двете срещи на предела на възможностите си. Това са моментните способности на Левски - да проведе достойни мачове срещу тим от второто ниво на европейския футбол. 

Нека почакаме!

Преди година по това време "синя" България още се вайкаше, че не е успяла да отстрани Хамрун Спартанс. 12 месеца по-късно същата тази "синя" България се ядосва, че не е успяла да се справи с тим като Айнтрахт Франкфурт. Значи, определено има израстване!

Констатация и равносметка...

Много трудно ще бъде връщането към родната действителност и битките с Хебър Пазарджик, Крумовград, Етър Велико Търново и Славия (програмата на Левски в следващите 4 кръга на Първа лига). Но, ако на "Герена" искат след 12 месеца отново да бъдат в европейската преса, ще си "налягат парцалите" и ще си осигурят тази възможност. 

Част от сегашните футболисти ще си тръгнат, ще дойдат нови, Асен Митков ще спре да греши, но самочувствието и глада за успехи на Левски вече никой не може ги отнеме (освен евентуалните глупави грешки на ръководството). 

Така че - нека почакаме! След 1 година по това време на стадион "Георги Аспарухов" имат пълния потенциал да очакват жребия за груповата фаза на Шампионска лига/Лига Европа/Лига на конференциите. От тях си зависи. Основата и опитът вече са неоспорим ФАКТ!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Достойно и с битка до самия край - България само спечели с това, което Левски и Лудогорец направиха!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички