Костов силно разочарован: Това не беше играта, която исках да видя!


Костов силно разочарован: Това не беше играта, която исках да видя!
Снимка: GettyImages

2629 0

Старши треньорът Николай Костов разкри, че игровият план на Левски е бил съвсем различен срещу Айнтрахт Франкфурт от това, което "сините" показаха в гостуването на германския тим. 

Специалистът разкри, че някои от играчите явно са били смутени, защото идеята е била Левски да задържа повече топката и да разиграва на крак. Вместо това обаче, "сините" разчитаха на дълги подавания, а играта беше далеч от нивото, демонстрирано в първия мач. 

Защо Левски допусна късни голове? 

Костов похвали играчите на Айнтрахт и беше откровен, че неговите възпитаници са били надиграни през вторите 45 минути на мача, когато паднаха и двата гола за "орлите". 

"Бяхме надиграни през второто полувреме и дадохме инициативата на съперника, за да се отбраняваме по-добре. Не ни се получи игрта, губихме лесно топката и нямахме нито контрол, нито добри подавания. Няма да критикувам никого обаче - може би това са ни възможностите на този етап", призна треньорът след мача. 

"Мисля, че отборът на Айнтрахт е по-добър и трябва да го приемем - бяха по-бързи, по-добри с топката, имаха много ситуации, макар и не чисти. Разчитахме на контраатака, но просто не ни се получи. Не успяхме да влезем в продълженията, където бяхме подготвили смени, за да изглеждаме по-атакуващо". 

Какво не стигна на Левски? 

Костов сподели, че игровият план на Левски преди мача е бил много по-различен от това, което играчите са демонстрирали на терена. 

"Противно на очакванията, още през първото полувреме играхме с дълги подавания - не бяхме планирали и тренирали това. Явно такава беше нагласата на нашите защитници. Не излизахме добре от пресата, прекалено бързо се освобождавахме от топката. Може би се смутиха играчите, но играта не ни се получи", отсече той и отчете промените, които Айнтрахт беше внесъл в играта си като отбор. 

"До голяма степен им се получи всичко. Нашите най-добри нападатели бяха неутрализирани. Имахме възможности през първото полувреме, но не се възползвахме. Количеството атаки обаче не беше достатъчно". 

Какво следва сега? 

"Борим се за шампионство. И в Първа лига ще има мачове, в които не ни се получава играта. Но е важно да си запазим стила и да продължаваме така. Искам да атакуваме като отбор, и да се защитаваме като отбор. 

На феновете им благодаря! Много е приятно, че имахме такава подкрепа, особено на терена на Айнтрахт. Апелът ми е да ни подкрепят в България - имаме нужда", отсече Костов. 

Равносметка за Европа 

"Очаквах да стигнем напред в Европа. Въпросът е да направим така, че следващият сезон в Европа да сме още по-силни. Това е целта - да изградим отбор, който да печели в Европа", завърши Костов пред "Диема спорт". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички