Сираков: Кордоба го искаха близки до Путин, можеше да не си получим парите


Сираков: Кордоба го искаха близки до Путин, можеше да не си получим парите
Снимка: Levski.bg

3297 0

Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков, бе гост в предаването “Арена Спорт” по БНТ 1. В него той коментира водещите теми около "сините" и даде отговори на едни от най-задаваните въпроси около управлението на клуба.

Легендата на вековния клуб разкри отношенията си с Иво Ивков, между които имаше някои, на пръв поглед, пререкания в общественото пространство. 

За пореден път бе коментиран и един от несъстоялите се трансфери на Хосе Кордоба по време на зимния трансферен прозорец, по време на който са били отказани 2.5 милиона евро за правата му след коментиране на темата с НАП.

Липсата на сделка около продажбата на клуба

"Юнайтед груп“ са изключително голяма компания, за да ги обсъждам. Много съм далеч от мисълта да ги обвинявам. Защото те похарчиха сериозни суми за прословутия одит. Не съм се съмнявал в тяхното желание да придобият контролния пакет акции. А защо не се случи – не мога да кажа нищо повече от казаното от Шолак, защото и на мен това ми бе казано. 

Вижте, винаги могат да настъпят промени в Управителния съвет. Да ви кажа честно – аз нямам личностни различия с Иво Ивков. По много въпроси мислим еднакво. Всеки, който мисли и действа в полза на Левски, е добре дошъл. Винаги съм предпочитал хората, които работят с мен, да гледат в моята посока. Когато е друга, това малко ме нервира. Аз гледам в доброто бъдеще на Левски. Само натам. Сигурно и Иво гледа натам, но може би се разминаваме в посоката. 

Защо не бяха продадени Кордоба и Краев

„Стана интрига с трансферите на Кордоба и Краев. Проведох много сериозен разговор с Мъри. Прекалено много се спекулира на тази тема. Продажбата на тези играчи не стоеше на дневен ред. Да, имахме оферта за Кордоба за 2.5 милиона евро от руски клуб. Собственик на този клуб е човек, който е от близкия кръг на Путин. Нямахме гаранция, че ще си получим парите. Коментирахме въпроса с НАП и на тях им настръхнаха косите. Предупредиха ни, че рискуваме много. На мен втора Казанска афера не ми трябваше“.

Ето какво още сподели Сираков по време на подробното интервю!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички