Наско Сираков сподели за "шесто чувство" около сделката и заяви: Никой не иска да убие длъжника


Наско Сираков сподели за "шесто чувство" около сделката и заяви: Никой не иска да убие длъжника
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7333 0

Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков, бе гост в предаването “Арена Спорт” по БНТ 1. В него той коментира водещите теми около българския гранд, като легендата разкри огромните приходи на клуба, техните източници и припомни към кого са най-големите дългове на “сините”.

Сираков не подмина и темата около провалената сделка за придобиването на акциите на клуба от страна на Юнайтед Груп. Собственикът сподели, че вариантът с продажбата на част от акциите би могъл по най-бърз начин да донесе на клуба “свежи пари”, като те на практика ще отидат към НАП.

Дълговете на отбора

 “Проведохме изключително ползотворни срещи с НАП. Начертахме и други стъпки. Реално на Левски най-големият и единствен проблем е НАП. За жалост НАП бе оставен на опашката. Но това, което заварихме…. Платихме над 4 милиона лева лицензионни задължения, които щяха да ни изядат главата. Никой не иска да убие длъжника, след като работи добре. Имаме 18 милиона лева оборот, това е доказателство, че сме най-живият клуб в България в момента, благодарение на спонсор, фенове и ръководство“, обясни Сираков.

Продажбата на акции и провалената сделка

"Дали ще си покрием дълга с продажбата на акции? Мисля, че не можем да кажем дали имаме големи или малки очаквания към акциите. Има интерес, само че след провеждане на Общо събрание ще имаме реална представа.

Най-нормалното е Иво да не е щастлив от такова развитие на нещата. Защото ще разполага с по-малко средства. Това го приемам. Но истината е, че този проблем допреди месец не стоеше на дневен ред, а сделка с Юнайтед груп. Те проведоха няколко срещи с НАП и там бяха спокойни. Но до прехвърляне на акции не се стигна.

Въпросът с акциите го разглеждах още преди няколко месеца. Може би имах шесто чувство, че няма да се стигне до сделка. Сега ни се наложи изключително бързо да действаме по този въпрос, защото смятаме, че това е бърз начин да влязат свежи пари в клуба. А и всеки лев от акциите ще отиде за НАП.

Според мен във всяко семейство има различия по определени въпроси. Аз съм на мнение, че важните неща – тези, касаещи бъдещето на клуба, трябва да се разглеждат в кухнята", допълни босът на сините.

Ето какво отговори Мъри Стоилов на Тодор Батков - младши!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички