Наско Сираков насрочи "Деня на Истината" в Левски и обяви приоритет №1 за клуба (ВИДЕО)


Наско Сираков насрочи "Деня на Истината" в Левски и обяви приоритет №1 за клуба (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5687 0

Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков, даде пресконференция на стадион "Георги Аспарухов", по време на която обяви две много важни неща - кога "сините" фенове най-накрая ще научат кой, кога и какви дългове е натрупал и какво ще направи клубът, за да погаси задълженията си към НАП, които от тук нататък ще бъдат приоритет №1!

Сираков каза няколко думи и за провалената сделка с "Юнайтед Груп", отрече обвиненията за трансферната политика, която води и разкри за важен разговор с Тити Папазов.

Пресконференция с Мъри Стоилов

"Искам да ви помоля да се ограничим във въпросите единствено и само по темата, по която се дава пресконференцията", започна той и уточни: "Във вторник (б.р. - 14 март) ще имаме пресконференция със Станимир Стоилов и Петър Ганев по всички въпроси, които ви вълнуват. И най-вече, по желанието на господин Стоилов, да се изнесат някои данни за натрупани финансови проблеми през годините. Тогава можете да дойдете пак с картечниците и ние ще бъдем на разположение, няма проблеми", увери Сираков.

За провалената сделка с "Юнайтед Груп" и какво предстои

"Нямам какво повече да кажа за провала на сделката с "Юнайтед Груп", от това, което каза господин Шолак. А и не знам повече! Лошото за Левски е, че сделката не се случи. Това ни накара да си дадем сметка, че трябва да станем значително по-актрактивни като клуб, за търсим и да се появят нови хора, които да инвестират в клуба. Моето лично мнение е, че Левски в следващите 2-3 години трябва да стане по-апетитен като клуб за такива хора".

"Какво беше преди 2 години и половина? Левски беше на дъното, в много по-лошо състояние. Сега също е тежко, но няма нищо общо с тогава. Преди година и половина се появиха 2 светлинки в тунела - Palms Bet, и веднага след това - Станимир Стоилов. Това даде изключително силен импулс на Левски като клуб. Изключителен импулс в привържениците, които направиха безпрецедентни неща в историята на клуба, за което винаги сме им казвали, че им сваляме шапки...".

"Но и нищо от това, което се случи в следващите месеци, тази еуфория, която неин апотеоз беше спечелването на Купата, нямаше да го има, ако не бяха Palms Bet и Станимир Стоилов. Със Станимир Стоилов се разбираме с една дума, във вторник ще го установите още по-добре... Но, за да продължи Левски да изчиства това, което наследихме, това може да се случи единствено и само с правилно бизнес корпоративно управление. Убеден съм, че нито един сам човек в момента не може да свърши сам цялата работа. От тук нататък, всяка една стъпка, която ще предприемаме, аз ще имам решаващата и последната дума, но изключително много разчитам на всички наши партньори".

Истината на Сираков за трансферите

"Сега Левски е в изключително по-добро състояние от спортно-техническа гледна точка. Факт е, че миналата година по това време нямахме интерес към нито един наш играч. Тази година това се промени драстично, макар че чувам какви ли не лъжи и бомбастични суми - как съм отказал 6 милиона и нагоре за клуба... това е лъжа! Класическа лъжа! Никога такива предложения в клуба за наши играчи за такава сума не са идвали. Истината е, че цената на нашите футболисти, благодарение на Станимир Стоилов и екипа му, се повдигна тройно и четворно. Ние сме щастливи, че има интерес към наши футболисти. Но, още веднъж заявявам категорично - няма да продам нито един футболист, ако не получа оферта, каквато аз и Мъри смятаме, че е нормално за него".

"Всеки един трансфер е бил обсъждан между мен и старши треньора. Да, решението съм го взимал аз, но винаги със съгласието на Мъри!".

НАП - приоритет №1

"Най-важният проблем, който ни остана, е НАП. Искам да кажа, че през тези 2 години и половина се изплатиха ужасяващо много пари към бивши треньори, футболисти, агенти и фирми. За сметка на тези пари, най-потърпевшата институция беше НАП. Да, те останаха на опашката, но ако не се бяхме разплатили с всички тези хора и институции, ние нямаше да имаме лиценз и Левски нямаше да го има. Приоритет №1 от тук нататък е изчистването на задълженията към държавата. Първата стъпка беше дарителската сметка, която отворих. Искам да изкажа огромна благодарност на феновете, защото за 10-12 дни са събрани 188 000 лева. Всички тези пари до една стотинка отиват директно за погасяване на задълженията ни към НАП".

Важен разговор с Тити Папазов

"Това в никакъв случай няма да е достатъчно. Затова като втора стъпка взехме решение да емитираме 10% от акциите. Да вмъкна само, макар че не съм прехвърлил 30% на Тити Папазов, които му бях обещал... първо се посъветвах с него и поисках от тези 30% десет да пуснем в продажба и получих съгласие на секундата!".

"Има интерес към акциите и от физически лица, притежатели на акции до момента, и от юридически. Сега, да не хвърлям фойерверки, но аз се надявам наистина тази кампания да бъде успешна. С каквито и пари да се съберат, с колкото и пари да се вдигне капиталът, всичките ще отидат в НАП, което е още един вид мотивация за нашите фенове да си вземат акции".

"До 2-3 години"

"Ще направим всичко възможно отборът да не пострада спортно-технически. Аз се надявам до 2-3 години да нямаме никакви задължения към държавата. Убеден съм, че ще успеем. Да не изглеждам прекалено вдъхновен, но аз мисля, че можем да ги изчистим и доста по-бързо. Трябва задължително да изчистим нашата бизнес репутация като клуб, защото тя беше смазана повече от 12 години".

Пресконференцията на Наско Сираков:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички