Мъри "най-вероятно" няма да присъства на пресконференцията със Сираков и обяви своята истина за шестте милиона


Мъри "най-вероятно" няма да присъства на пресконференцията със Сираков и обяви своята истина за шестте милиона
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3415 0

Наставникът на Левски Станимир Стоилов говори преди двубоя с Ботев Враца, който е в събота, 11 март, на стадион "Георги Аспарухов". Очаквано една от на-обсъжданите теми бе състоялата се вчера (9 март) пресконференцията на Наско Сираков. На нея той заяви, че офертите за играчите на "сините" не са били на стойност 6 млн. лева, а Мъри за пореден път потвърди, че стои зад тези негови думи и сумата е приблизително толкова.

Каква е била офертата за играчите на Левски?

"Моята истина я казах още в Дубай – имахме предложения за такива оферти, които бяха отказани в края на трансферния прозорец. Накрая имахме предложение, макар и неофициално, около 2 млн. и половина евро за наш футболист. Прецени се да не се продават играчи, защото се очакваше да се стигне до сделка с Юнайтед Груп. От тази гледна точка няма разминаване, беше продиктувано повече от това, че чакахме нови инвеститори в клуба", заяви Стоилов.

Той даде и своята гледна точка за дълговете, които клубът има към НАП. "Колкото за споразумението с НАП, надявам се нашият спонсор Палмс Бет да изпълни ангажиментите си към държавата и да изпълни ангажиментите към мен и клуба за изплащане на заплатите, това ще осигури едно финансово спокойствие в бъдеще. Казах още на пристигането от Дубай, че имахме предложения за около 6 млн. евро за наши футболисти. Питайте Сираков какво е имал предвид. Никога не съм лъгал, когато става въпрос за Левски. На този етап е важно Левски да запази пътя, по който върви, защото има много по-големи проблеми за решаване".

Според него всички спорове около това какви оферти е имало означава, че в клубът е свършена много работа. "Преди година имахме оферти за 0 лева, а сега спорим дали са за 5, или 7 милиона. Сметнете колко работа са свършили всички хора. Сега гледам повиквателните за националния, когато дойдох повикаха 1 футболист, сега имаме трима чужденци и трима българи при мъжете. Това всичко е атестат за добрата работа. Добре е да има спор дали сумите са по-малки или по-големи. В моята работа винаги съм създавал футболен бизнес. Няма клуб, в който да съм работил и да не съм изработвал поне бюджета на клуба от трансфери. Да, феновете на Левски са най-важните, да са на стадиона. Ние сме тук, за да работим и да казваме истината."

Ще има ли съвместна пресконференция между Мъри и Сираков?

Именно мажоритарният собственик на Левски обяви, че идния вторник (14 март) ще има пресконференция със Стоилов, на която ще се разкрият неща за натрупани финаносови задължения. "Във вторник (б.р. - 14 март) ще имаме пресконференция със Станимир Стоилов и Петър Ганев по всички въпроси, които ви вълнуват. И най-вече, по желанието на господин Стоилов, да се изнесат някои данни за натрупани финансови проблеми през годините. Тогава можете да дойдете пак с картечниците и ние ще бъдем на разположение, няма проблеми", увери Сираков.

Наставникът на столичани обаче даде да се разбере, че по всяка вероятност няма да присъства. "Във вторник най-вероятно няма да присъствам на пресконференцията", заяви Стоилов в отговор. Сираков пък по-рано определи, че най-важният приоритет за Левски за дълговете към НАП.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички