"Синя" легенда: С тази игра Левски може да участва в Бундеслигата, да прехвърлят и феновете


"Синя" легенда: С тази игра Левски може да участва в Бундеслигата, да прехвърлят и феновете
Снимка: Levski.bg

4269 0

Легендата на Левски Михаил Вълчев заяви, че тимът на Николай Костов с настоящата си игра спокойно може да участва в германската Първа Бундеслига. Нападателят от миналия век, който вкара 109 гола в 177 мача със синята фланелка, сподели и очакванията си от реванша с Айнтрахт в плейофите на Лига на конференциите.

"Когато Фадига вкара изравнителния гол, изпаднах в екстаз. Гледайки техния вратар Кевин Трап каква изненадана и стресната физиономия имаше, той не можа да разбере какво става. Когато головете паднат в последните секунди, радостта е още по-голяма. Особено срещу елитен отбор от Германия. Това беше много добър мач за Левски срещу отбор от Бундеслигата. Германските тимове много бързо придвижват топката и трудно се устоява на пресата им. Имаха инициативата в началото на мача, вкараха гол и изпуснаха още един за наш късмет", започна той пред "България Днес".

"Централните ни защитници свършиха добра работа. Много добре се представиха и полузащитниците. Уелтън е в много добра форма и направи доста пробиви. Роналдо със сигурност може и още. Рикардиньо трябва да се движи повече и да не чака само центрирания. Ще е по-добре, ако Илиян Стефанов получава повече игрово време. Той ще върши работа в много аспекти. През второто полувреме Левски пое контрол върху играта. Германците се прибраха и чакаха мачът да завърши 1:0. За наша радост, стана 1:1. Това дава надежда", продължи Вълчев.

"Този отбор на Левски, с тази игра, може спокойно да участва в германското първенство. Ако могат и феновете да бъдат прехвърлени там, за да подкрепят тима и да помагат, ще бъде много добре, каза бившият нападател със смях и допълни: "В реванша бих ги посъветвал да играят със самочувствие и да не се напрягат. Трябва да има малко напрежение, но да е оптимално. Да изразходват колкото могат енергия, да изпълнят тактическите задачи и да бъдат смели. Надявам се, че феновете ще ги подкрепят".

"Айнтрахт ще играят много агресивно, търсейки ранен гол. Ще се опитват да ни пресират още в нашето наказателно поле, като не ни позволяват да разиграваме топката. Ако Левски успее да преодолее тази ранна преса с индивидуални изяви и добри пасове, ще видят откъде могат да проведат атаки и къде има празни пространства. Не би трябвало да играем за 0:0, да чакаме да свърши мачът, да има продължения и т.н. Ако имаме възможност, трябва да се възползваме и да вкараме поне един гол, защото в Германия удържането на резултат е наистина трудно", завърши легендата. А ето каква серия от "синята" 2006 година може да изравни Левски утре.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички