В четвъртък Левски преследва супер серия, постигната през бележитата 2006 година


В четвъртък Левски преследва супер серия, постигната през бележитата 2006 година
Снимка: Оф. сайт на Левски

2944 0

Много любопитен статистически детайл за Левски припомниха от Айнтрахт Франкфурт на официалния си сайт. Утре вечер германците посрещат "сините" в мач-реванш от плейофа за влизане в групите на Лига на конференциите. Първият мач в София завърши 1:1.

Серията, която Левски гони

Във Франкфурт пишат, че българският тим е прицелен в това да изравни свое постижение от 2006 година, когато не загуби в 5 последователни европейски гостувания. В момента столичният гранд има 4 мача без загуба като гост в Европа.

Кога започна тя и какво се случи?

Серията започна с равенството 1:1 с ПАОК на "Тумба" миналия сезон, продължи с победата над Хамрун с 1:0 в Малта, а тази кампания бе удължена с успеха с 2:0 над Шкупи в Скопие и равенството 0:0 с Апоел Беер Шева в Израел. З последно Левски е губил навън през 2019 г., когато отстъпи на АЕК в Ларнака с 0:3.

Иначе серията от 2006 г. започна с победата като гост над Артмедия в Купата на УЕФА, нулево равенство с Удинезе в Италия и 1:1 с Шалке в Глезенкирхен през сезон 2005/06.

Тя продължи и през следващия сезон, в който "сините" играха в групите на Шампионска лига. Тогава Левски победи Сиони (Болниси) и напрви 2:2 с Киево като гост. В групите великият Барселона сложи край на тази поредица, разбивайки родния тим с 5:0 на "Камп ноу". Това се случи на 12 септември 2006 г., а серията започна на 15 февруари същата година. А ето колко пъти след 1:1 у дома Левски продължава напред в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички