Силен и класически Левски се разправи с Пирин в Благоевград, Уелтън с прекрасен гол


Силен и класически Левски се разправи с Пирин в Благоевград, Уелтън с прекрасен гол
Снимка: Levski.bg

8286 0

Левски не срещна никакви трудности при гостуването си на Пирин Благоевград в мач от 25-ия кръг на Първа лига и спечели с класическия резултат 3:0.

Футболистите на Станимир Стоилов започнаха много надъхано срещата и още в 4-ата минута Уелтън блесна със страхотно попадение, което ще претендира за "Гол на сезон 2021/22". В заключителните минути на първата част Илиян Стефанов покачи на 2:0, а през втората част Уелтън, макар и с доза късмет, оформи крайния резултат.

Със спечелените 3 точки "сините" събраха актив от 39 и вече са на 5-о място в класирането един кръг преди края на редовния сезон. Пирин пък остава на 11-а позиция с 27 пункта!

Ето как се разви срещата на стадион "Христо Ботев" в Благоевград:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

3' - Уелтън пусна хитро топката между краката на футболист в зелено и стреля от границата на наказателното поле, а след рикошет кълбото излезе в ъглов удар. След него пред Илиян Стефанов се откри добра ситуация да отбележи гол, но той не прецени добре позицията си и прибърза с удара с глава.

4' - Бразилецът Уелтън доказа огромната си класа, вкарвайки фантастичен "бразилски гол"с бомбен удар с левия крак от над 25 метра - 1:0 за Левски! (видео на гола)

11' - Бърза контраатака позволи на състава на Станимир Стоилов да стигне до възможност за втори гол, но Илиян Стефанов не успя да нацели по най-добрия начин топката и в крайна сметка се получи нескопосан удар от около 10-11 метра - голям пропуск!

19' - Илиян Стефанов получи първия жълт картон в срещата, тъй като влезе остро в едно единоборство за висока топка.

26' - Светослав Дяков възстанови баланса откъм официални предупреждения, след като извърши грубо нарушение срещу Георги Миланов.

31' - Много дейният от началото на срещата Илиян Стефанов нанесе страховит удар от дистанция, който Янко Георгиев успя да избие в ъглов удар.

40' - Хубава комбинация между Илиян Стефанов и Георги Миланов позволи на втория до опита удар с левия крак от границата на наказателното поле, който се размина с целта с по-малко от половин метър.

45' - Неимоверните усилия, които Илиян Стефанов полагаше от началото на мача, дадоха резултат в края на първата част, след като Билал Бари свали топката с глава към него и той не се поколеба да нанесе силен удар с десния крак от 13-14 метра, който матира Янко Георгиев за втори път - 2:0 за Левски!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

46' - Билал Бари напредна с топка в краката и опита диагонал удар, който обаче не затрудни вратаря на домакините.

51' - Левски стартира контраатака, при която шестима "сини" футболисти излизаха срещу трима от Пирин, но в крайна сметка Уелтън избра грешното продължение, а и пресили паса си към Филип Кръстев, като впоследствие младокът извърши нарушение при борбата си за топката. 

55' - Страхотна атака на Левски завърши с удар на Уелтън, който Янко Георгиев не успя да улови сигурно, а притичалият Илиян Стефанов не уцели вратата при добавката си. 

59' - Антон Карачанаков стреля директно от пряк свободен удар, но топката премина на около метър и половина над вратата на Николай Михайлов.

*Единственото по-интересно на стадион "Христо Ботев" в следващите минути бе това, че фенове на домакините запалиха димки и се стигна до кратко напрежение с полицията. 

71' - Станислав Манолев опита изстрел по диагонал от около 22-23 метра, но Николай Михайлов не бе затруднен и улови сигурно топката. 

73' - Левски направи резултата класически, след като Уелтън си осигури възможност за директен шут по диагонал от границата на наказателното поле, а рикошет в Илиян Стефанов хвана в крачка Янко Георгиев - 3:0 за Левски!

!!! - Феновете на Левски изстреляха сигнална ракета от гостуващия си сектор, която падна на централната трибуна и рани привърженик на Пирин. Двубоят бе спрян и се наложи линейка да оказва първа помощ на пострадалия човек!

89' - Драган Михайлович бе уцелен със запалка от фен на домакините докато се канеше да изпълни тъч и последва кратка разправия, а в крайна сметка "синият" бранител бе декориран в жълто.

Стартови състави:

Пирин Благоевград: Георгиев, Дюлгеров, Бодуров, Занев, Хубчев, Николов, Станоев, Дяков, Георгиев, Карачанаков, Йорданов

Левски: Михайлов, Цунами, Сундберг, Кордоба, Михайлович, Краев, Кръстев, Стефанов, Уелтън, Миланов, Бари

Пирин - Левски по ТВ: Къде да гледаме мача?

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за Пирин Бл - Левски!

ПРЕДИ МАЧА

"Орлетата" са на 10-о място във временното класиране с актив от 27 точки и при успех днес ще се изкачат до деветата позиция. "Сините" пък са шести с 36 пункта и при равенство или победа в Благоевград ще изместят Славия от петото място. Четвъртият Черно море е с 42 т., а третият Ботев Пловдив, който гостува в 20:00 ч. на Лудогорец, е с 43!

Преди паузата за националните отбори Пирин удари Ботев във Враца с класическото 3:0, а Левски победи трудно Локомотив София на "Герена" с минималното 1:0. Междувременно тимът на Станимир Стоилов изигра и две контроли - на 26 март завърши 1:1 със Созопол, а на 30 март надви Септември София с 3:2.

На 12 февруари Левски и Пирин изиграха контролна среща на стадион "Георги Аспарухов", която завърши 3:1 за "сините", а в този мач Антон Карачанаков "блесна" с недообмислена постъпка. Двубоят между тези два отбора от есенния дял на Първа лига се състоя на 23 октомври и завърши с класическа победа 3:0 за 26-кратните шампиони, а тогава головете бяха дело на Марин Петков (на 2 пъти) и Билал Бари, който се разписа в заключителните минути.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички