"Ще играе ли Левски срещу ЦСКА със състав, подобен на този с Лудогорец": Елин Топузаков отговори


"Ще играе ли Левски срещу ЦСКА със състав, подобен на този с Лудогорец": Елин Топузаков отговори
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5692 0

Старши треньорът на Левски Елин Топузаков даде пресконференция преди дербито с ЦСКА от Първа лига. Ако "сините" не спечелят, то и на теория нямат шанс за третото място, което дава право на директно участие в европейските клубни турнири.

На старта на пресконференцията Топчо бе запитан какво е състоянието на играчите с контузии, както и дали смята да използва по-нетрадиционен състав и срещу ЦСКА, както го стори срещу Лудогорец.

"Рикардиньо е в добро състояние, тренира наравно с отбора. Асен Митков също преодоля болката. Филип Крсътев има малко неразположение в коляното, но до часовете до мача се надявам да е на 100% готов.

Левски има 20 добри футболисти, аз нося отговорността, ще преценя кой ще излезе и ще видите утре кой ще е в стартовия състав" - отговори той на първите два въпроса.

"ЦСКА е доста добър отбор, неслучайно и претендент за титлата. Без значение дали имат контузени или наказани футболисти, сигурен съм, че ще ги заместят с достойни заместници и че ще изглеждат както подобава на отбор като ЦСКА. Ще опитаме да играем нашата игра и да бъдем по-атакуващи и да спечелим мача.

Не вярвам да има треньор на Левски, който да не иска отборът да изглежда атакуващо и опасно. Последните години всички футболни експерти и специалисти не са доволни доволни от качеството на Вечното дерби. Все пак резултатите са важни. Всеки детайл в дербито може да обърне мача в едната или в другата посока. Надявам се да преодоляваме по-слабите моменти в дербито и да се възползваме от по-силните.

Ще ликува ли Левски, ако спре ЦСКА за титлата?

Футболът е доста странна игра. Колкото и тактически тренировки и колкото и тактически елементи да се тренират... В последните мачове допуснахме колебания при центрирания. Това е моментна преценка, не толкова тренировки, колкото правилна преценка за решения във важните моменти. Не мисля, че победа срещу ЦСКА ще е по-сладка, ако го спрем за титлата. Всяка победа срещу ЦСКА е сладка. Не мисля, че ще има нещо по-особено от удоволствието, ако победим, от това, че футболистите са победили вечния съперник" - сподели още Топузаков. Вижте как Левски може да играе директно в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички