Важна промяна от БФС: Смениха датата за баража за Европа между Левски/ЦСКА 1948 - Арда/Славия


Важна промяна от БФС: Смениха датата за баража за Европа между Левски/ЦСКА 1948 - Арда/Славия
Снимка: БГНЕС

3168 0

От БФС взеха решение за това сблъсъкът, който ще определи последния роден участник в европейските клубни турнири през този сезон, да се състои на различна от първоначално плануваната дата. Както е известно, в него Левски или ЦСКА 1948 ще се изправи срещу Арда или Славия.

Иначе казано - който завърши на четвърта позиция в Първа лига (към момента там са "сините" с две точки пасив от ЦСКА 1948) ще се изправи срещу финиширалия на седма позиция (към момента там е Арда с равни точки със Славия, но с по-добри показатели).

Баражът за последното място в Лигата на конференциите трябваше да се състои по план на 11-и юни от 19:00 часа, но вместо това бе преместен за 10-и юни, като началният час остава непроменен. Това стана ясно от съобщение на Спортно-техническата комисия към БФС.

"Срещата съобразно чл.2, ал. 1, т.2 буква а/ от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС даваща право на победителя да участва в Европейските турнири през сезон 2023/2024, между отбора добил последен право на участие в Европейските турнири и отбора класирал се на 7-мо място ще се проведе на 10.06/събота/2023 г от 19.00 часа вместо на 11.06/неделя/2023 г" - гласи то. Вижте как Левски може да играе директно в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички