Само веднъж след 1:1 у дома Левски продължава напред, и то срещу немски отбор


Само веднъж след 1:1 у дома Левски продължава напред, и то срещу немски отбор
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1812 0

Левски завърши 1:1 срещу Айнтрахт в първия плейоф за групите на Лигата на конференциите. Така за седми път в историята "сините" завършват при този резултат, когато са били първо домакини.

Само един успешен опит и то срещу немци

В 1 от предишните 6 случая Левски е продължавал напред. При това точно срещу германци. През сезон 1984/85 тимът елиминира местния шампион Щутгарт. Тогава Левски прави 2:2 като гост и заради повече голове на чужд терен се класира за следващата фаза, информира "Тема спорт". Сега обаче при равенство срещу Айнтрахт във Франкфурт, ще се играят продължения. А при реми и след тях, победителят ще бъде определен с дузпи.

5 са пътите, в които са отпадали след 1:1 у дома, като неизменно са губили далеч от дома. Това се случило срещу отборите на Спарта Ротердам, Милан, АЗ Алкмаар, Слован Братислава и Беверен.

Левски на Николай Костов вече в 5 поредни двубоя не познава загубата в Лигата на конференциите. Така треньорът изравни постижение на великия Рудолф Витлачил от сезон 1969/70. Тогава той класира сините на 1/4-финалите във вече несъществуващия турнир Купа на носителите на национални купи. Последната впечатляваща серия на "сините" донесе класиране в групите на Лига Европа преди над 10 години

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички