Позабравената "синя" магия: Левски със серия, непостигана от последния пробив в Европа


Позабравената "синя" магия: Левски със серия, непостигана от последния пробив в Европа
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

2779 0

Отборът на Левски донесе незабравими "сини" мигове в последните седмици за своите фенове. И то в Европа, където последните годините привържениците бяха позабравилия магията на тези специални вечери.

Силната игра, която дава своите резултати

Съставът на Николай Костов обаче тръгна уверено в Лигата на конференциите, като първо отстрани северномакедонския Шкупи в двубои, изпълнение с много напрежение. След това дойде ред и на неудобния съперник в лицето на Апоел Беер Шева. "Сините" изиграха много силни двубои, като заслужено отстраниха израелците, за за може пътят им да бъде пресечен немския отбор със солидни традиции - Айнтрахт Франкфурт.

Напълно логично шансовете не бяха сложени на страната на столичния тим, който в последните години е раздиран от непрестанни проблеми и от спортно естество, и от финансово. А от другата страна е победителят в Лига Европа за 2022 година. Именно и заради радостта на феновете от крайното 1:1 в София след невероятния гол на Асими Фадига бе толкова неконтролируема и луда.

Серията, която всички фенове на Левски искат да продължи

Именно с този двубой българският гранд си осигури и една страхотна серия, каквато от много отдавна не е успявал да постигне. Вече в 5 двубоя няма загуба  и то е един и същи сезон в Европа. За последно това се случи през сезон 2010/11, когато столичният тим "пробива" до групите на Лига Европа, като тогата отборът е воден от Ясен Петров. 

Левски стартира от втория квалификационен кръг на втория по сила турнир в Европа, където с общ резултат 8:0 отстранява Дъндолк. В София се стига до победа с 6:0, а в реванша до победа с два безответни гола.

Последният пробив в Европа

В следващия кръг "сините" се изправиха срещу Калмар, като в първия си мач като гост стигат до равенство 1:1, а у дома побеждават категорично с 5:2. По-сериозното предизвикателство идва в плейофната фаза, където съперник е АИК Стокхолм. Отново в първата среща "сините" са гости и завършват при нулево равенство.

На стадион "Георги Аспарухов" шведите повеждат с гол в 11-ата минута, но само в рамките на две минути в 49' и 51' Даниел Младенов и Гара Дембеле донасят пълен обрат и класиране в групите на Лига Европа. Така от 6 месеца тимът записва 4 победи и 2 равенства.

Попада в един кръг с Гент, Лил и Спортинг Лисабон, като в първия двубой записва успех с 3:2 над белгийците. Сержиньо Грийн вкара победното попадение, след като "сините" два пъти изостават в резултата. До края записват още една победа над Спортинг с 1:0. От 6-те мача Левски печели 7 точки, завършвайки с 2 победи, 3 загуби и 1 равенство. А дали "сините" ще се справят с на пръв поглед невъзможния за отстраняване отбора на Айнтрахт ще разберем на 31-ви август вечерта. А в Германия все пак оцениха не само атмосферата на стадиона, но и мъжката игра на "сините".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички