Курдов предложи българин за треньор на Левски и заяви: Чужденци не трябва да стъпват в клуба!


Курдов предложи българин за треньор на Левски и заяви: Чужденци не трябва да стъпват в клуба!

15553 0

Бившият нападател на Левски Петър Курдов критикува 'сините" заради намерението на ръководството да назначи успял чужденец за следващ треньор на тима. Според бившия футболист Елин Топузаков трябва да запази поста си, но да му помага българин, който е утвърден.

Без чужденци на "Герена"

"Неслучайно призовавам, че трябва да има по-голям екип от хора, които са минали през "Герена". Чужденци не трябва да стъпват в Левски. Има достатъчно такива, които разбират от материята, и трябва да бъдат поканени в клуба. Да се взима опитът от големите футболисти", категоричен бе Курдов пред "Тема спорт".

Кого предлага той?

Той даже има предвид бивш левскар, който трябва да бъде поканен на "Герена". "Някой да сте чули да покани Стефан Аладжов? От този човек може да се поучат много хора. А и не е само той. Собственикът трябва да зарови егото си и да допусне левскари в клуба. Това е нещото, което липсва", отсича бившият футболист на "сините".

"Едно не мога да разбера. Хората събират пари, търсят се спонсори и сега ще се назначава чужд треньор. Какво му е на Елин Топузаков? Нямаме български специалисти ли? Задайте ги тези въпроси към Сираков, питайте най-великия футболист на всички времена.

Предложението към Сираков да тренира тима

Защо не стане той треньор? Отдавна го подканвам, а не само да дава акъл и да се крие зад разни фигури, които официално поддържат отбора", продължава той.

"Да излезе и да поеме отбора. Какво му е на Сираков? Абсолютно сериозен съм. Левски винаги е просперирал с български треньори и футболисти. Повтарям се и ставам банален, но това е моето виждане и няма да отстъпя от него нито милиметър.

Към Топузаков трябва да се приобщи още някой български треньор. Достатъчно такива има в Левски. И да се гради отбор, който догодина да жъне истински успехи", завършва Курдов. А ето кой чужденец е спряган за следващия треньор на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички