Само в SportLive! Петър Курдов избухна: Езикът на Тити Папазов се изтърка от лизане на за#%$*и! Станимир Стоилов е само за треньор на Кристиано Роналдо


Само в SportLive! Петър Курдов избухна: Езикът на Тити Папазов се изтърка от лизане на за#%$*и! Станимир Стоилов е само за треньор на Кристиано Роналдо

18049 0

Бившият нападател на Левски Петър Курдов говори пред SportLive.bg за сътресенията в любимия му клуб. Драматичните събития на „Герена“ доведоха до освобождаването на изпълнителния директор Иво Ивков и напускането на треньора Станимир Стоилов точно преди Вечното дерби с ЦСКА.

Легендата на „сините“ изрази мнението си за случващото се в Левски. Той за пореден път алармира, че проблемите са сериозни и изрази надеждите си те да бъдат разрешени.

Ето какво заяви трикратният шампион с Левски пред медията ни:

- Г-н Курдов, какво е мнението Ви като цяло за всичките драми, които се разразиха в Левски?

- Ще започна с моя приятел Тити Папазов. Мисля, че вече езика му се изтърка от лизане на задници. Лично аз го съветвам, а и много други хора ще го кажат да престане вече, защото става банален с неговите плачливи изцепки и изказвания. Особено там със спора, който имаха с председателя на Тръст „Синя България“.

Споменава се, че единственият жив ветеран на Левски е Наско Сираков и т.н.Според мен това е неточно казано. Там има рекордьори по мачове като един прекрасен човек и футболист в лицето на Стефан Аладжов. Той ми идва наум на първо четене. Има още живи хора, които са дали не по-малко от Сираков за клуба. Но да се издига в момента една личност на пиедастал на фона на всички останали живи и здрави легенди на Левски, не е правилният начин.

Така че тези изказвания, които ги прави в момента Тити Папазов... Те са една определена клика, която е  постоянно заредена в нашата агитка и още като се покаже Мъри Стоилов, започват да му скандират името.  Това е синът на Пепи Петров, моят колега в Левски. Той е шеф, тартор на групата. Хората си получават някакви възнаграждения… И ето откъдето идват някои неща.

Нека да се успокоят страстите! Кой с каквото може да помага на великия отбор Левски, за да може да тръгнат нещата и тези цигании, които се случиха на „Герена“ на последното Общо събрание, да заглъхнат. Мисля, че това със заглъхването им няма да се случи скоро.

Няма да се случи, тъй като според мен, хора, които са дали немалко и имат по 200-250 мача в Левски, са силно обидени, защото не ги броят за живи.

Вече съм казвал при Тодор Батков и Майкъл Чорни, когато бяха, как се получаваха нещата. Да не говоря за всички тези, които имат по една или две сменени тазобедрени стави. Тази обида и горчилка остава. Крайно време е да престанат да се надцакват и да работят за благото на отбора. Ако не им отърва, да си събират багажа и да си заминават!

- Кои точно визирате да си заминават от клуба?

-  Няма да изпадам в подробности в този момент. Според мен те сами ще си… Смятам, че излязох прав за това, което го говоря от 2-3 години – за състоянието на клуба, че си заравяме главата като щраус в пясъка и че нищо не се получава. Накрая това нещо избива.

- Чия страна бихте взел в спора – тази на Станимир Стоилов и Иво Ивков от една страна и Наско Сираков – от другата? Коя страна е по-права в създалата се ситуация, ако има изобщо такава?

- Аз ще избера страната на спонсора на Левски и на мажоритарния собственик Сираков. Ще го направя по простата причина, че трябва да се научат някои хора, както е по цял свят, че в едно такова ръководство си има йерархия. А тези, които са на заплата в клуба, не са в правото да казват къде, как и защо ще се случва. Ако си старши треньор, си гледай отбора! Води го по правилния начин, показвай добри игри и оттам-насетне друго не е важно.

Този същият, откривателят на правилния футбол в България, прави забележки на хората, които са в обслужващия персонал – на параджията, на шофьорите. Там има един страх да не ги завари по бели гащи, за да ги изгони. Има страх в самия отбор и футболистите, той върви като някой командос и коли и беси. Всичко, което каже той, това се случва. 

Докато има такива индивиди, които са се самозабравили, аз смятам, че нашият отбор няма да излезе от това блато. Не може този човек да се прави на вся и всьо, да е иззел функциите на 10 човека. И каквото каже Мъри, и ние всичките трябва да лягаме на корем и да умираме.  Това е абсурдно!

Има си там Наско Сираков, който си е мажоритарен собственик. Той казва и той си избира, защото има правото да казва кой ще бъде треньор, кой ще бъде изпълнителен директор и т.н. Къде го има това по света? Ето защо сме на такъв хал.

-Непрекъснато се появяват нови тръстове, фондации и сдружения, свързани с Левски, като последната организация е учредена от Наско Сираков и Даниел Боримиров „Бъдеще за Левски – Бизнес клуб“. Не се ли нароиха вече прекалено много?

- Гледах интервюто с Тити Папазов и  Георги Димитров от Тръста „Синя България“. Те се захапаха здраво по същите въпроси, които ми задавате. Изключително много фракции и изключително много вмешателство. Всичко това се случва по простата причина, че този индивид искаше да се джиросат акциите на феновете. От една страна няма нищо лошо, но от друга страна говори точно за тази анархия, която се случва в момента.

-Кого точно визирате за искането относно джиросването?

- Как кого? Най-големия в света – Мъри Стоилов. Няма по-голям от него. Той е откривателя на футбола, а ние сме ритали колци с домати. Той е най-голямата работа и измисли всички тези работи. От една страна феновете събират пари, пълнят му джоба. Много неща могат да се кажат, но не съм аз човекът, който ще излезе да им определям статуквото. Щом са там, поне да не дразнят хората, защото в момента половин България стои на нокти.

- Случващото се в клуба възможно ли е да доведе и до разединение сред феновете?

- Нищо чудно. Когато знам в момента как хората работят за по 800 лв. – 1000 лв. и отделят пари, за да го има Левски. В същото време да има хора, които да получават по 60 000 лв заплата, да имат безлимитна карта за гориво, как няма да се разцепи отбора?!Откъде-накъде? Пълнел се стадиона – пълни се, защото хората обичат клуба. Да Ви припомня ли, че преди години имаше по 2000-3000 души на стадиона, помните ли го?

Не стига, че хората си дават последния залък, а на всичкото отгоре и претенции…  А накрая напусна клуба като първия страхливец. Когато си пич, остани до края и си изкарай до край мандата и тогава кажи, че си тръгваш. Кажи: „Аз не съм за България“, както всички знаем. Той е за някъде за Англия, за големите клубове.

Според мен може да стане треньор и на Роналдо. Ще му бъде точно мястото.

-Виждате ли светлина в тунела за Левски – визирам и цялостните финансови проблеми?

- Левски го е имало преди нас, ще го има и след нас. Тази светлина винаги съществува. Левски си е запазена марка. Друг е въпросът дали клубът трябва да стои в А група и да излезе в несъстоятелност, ако сега не могат да се намерят средства за покриване на всички борчове.

Независимо кой е ръководител или треньор е доста недалновидно да се освобождават понякога безпричинно хора, които имат перфектни 3-годишни договори, защото това води до натрупване на сериозни задължения.

Например, да започнем с изгонването Петър Хубчев по времето на Наско Сираков. Перфектен 3-годишен договор, изгониха го, а той ги осъди. Накрая му наплатиха една торба с пари. Имаше и едно футболистче, което няма и една минута изиграна в Левски, но и той осъди клуба за 800 000 лева. Докога ще е така?

Само като си представя в цялата А група какви прекрасни треньори има, при това българи. Друг е въпросът колко родни футболисти мечтаят да се докопат до клуб като Левски, драпайки със зъби и нокти. А там с лека ръка се харчат едни милиони и виждаме какъв е резултатът.

Другите отбори, които са с по-малки бюджети, защо ни бият в провинцията? Да тръгнем оттам колко мача ние загубихме, колко мача не можехме да победим. Тези клубове, ако имат по 2-3 милиона бюджет или 5 млн. на година, ще хвърлят шапката в тавана. Защото това са страшно много пари.

-Споменахте и започване на чисто, тръгване от по-ниските нива на футбола ли имахте предвид?

- Не ми се иска да се случва, но в крайна сметка е възможно да се стигне и до там. Ако не се намерят хора, които да извадят клуба от това състояние, защото все пак тези милиони, които се дължат, са към 33.

- Не са никак малко.

- Аз от много време се опитвам да обясня на някои хора, че 33 милиона и в Америка, и в Англия, са си 33 милиона. Значи там определен кръг от хора си трупат задължения. Не са направени само от един човек. Много моля да бъда разбран правилно! Всички, които са минали през клуба, имат тази вина.

Пожелавам успех на нашия любим отбор!  Никой не може да ни го вземе от сърцето! Дано да има повече разбиране и да утихнат всичките страсти, защото станахме за смях на белите гарги.

ВИЖТЕ И ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО НА ПЕТЪР КУРДОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички